Chocoladeatelier voor Bakkerij PartyVlaai

11 september 2024

Het is meer dan een kwart eeuw geleden dat bakkerij PartyVlaai haar deuren opende aan de Grotestraat  in Waalwijk. Toen nog vlaaienbakker, maar inmiddels met een veel breder assortiment. Sinds enige tijd is er nu ook een chocoladeatelier in de bakruimte.

Door het buurpand erbij te huren kwam er ruimte voor een grotere werkruimte. Bakker en mede-eigenaar Abdel Razak Chraou: ‘Met dit bakatelier zijn we klaar voor de toekomst. Eindelijk krijgen we plaats voor een chocolade-atelier. En ruimte om nog meer vlaaien, worstenbroodjes, halve zool-koeken en taarten te bakken. Hier kunnen we nieuwe producten gaan ontwikkelen en bakkersleerlingen opleiden.’

In de eigen banketbakkerij maken de bakkers de hele dag door vlaaien, (foto)taarten, red-velvetcake, bekroond progresgebak, appelflappen, koeken en natuurlijk worstenbroodjes (óók vegan, halal en glutenvrij).

 

Halve zool

‘Signature dish’ is de ‘halve zool’ die de bakker in 2020 introduceerde: een roomboterdeegkoek met amandelspijs en een vleugje kaneel, in de vorm van een schoenzool. ‘Een mooie manier om deze regio op de kaart te zetten als de streek waar van oudsher leerlooiers en schoenenfabrieken actief zijn’, aldus de bakkers. De halve zool-koek werd in december 2020 door de onafhankelijke keurmeesters van FoodBase bekroond met Goud. Ook de populaire progrestaart(jes) vielen in de prijzen.

In juni 2021 kregen ook de rijst/slagroomvlaai, kersen/slagroom/schuimvlaai en appeltaart deze gouden status. In 2023 volgden de kruisbessenschuimvlaai, appelkruimelvlaai en tompouces.