Flinke verbouwing en meer zelfbediening bij Bakkerij Jack Poell
15 januari 2025

Ton en Sanne namen de zaak elf jaar geleden over van Tons ouders Jack en Wilma Poell. Jack is helaas in februari 2024 overleden. Dat hij enorm trots zou zijn geweest op de vernieuwde winkel, staat voor Ton en Sanne vast. De verbouwing nam afgelopen november zo’n drie weken in beslag, maar de verkoop kon doorgaan dankzij een verkoopwagen voor de winkel. Sanne: ‘Dat was best koud en behelpen, maar eigenlijk wel was het wel gezellig.’
Self service
Voorafgaand aan de verbouwing schaften zij al nieuwe ovens aan. Sanne: ‘Daarna was de winkel aan de beurt. Jack en Wilma hebben deze winkel laten verbouwen tot een bakkerij toen zij begonnen op de Bredalaan 51 in Eindhoven. Dat is al meer dan dertig jaar geleden.’ De winkel was aan een opfrisbeurt toe en kreeg ook wat mankementen zoals aan de koeling van de gebaksvitrines. ‘Ook wilden we graag een nieuwe pui, meer self service in de winkel en een algehele modernisatie-slag.’
Dat is gelukt. De winkel heeft een gloednieuwe pui met elektrische deuren gekregen en in de zaak is riant ruimte vrijgemaakt voor zelfbediening. ‘Nu kunnen klanten zelf kiezen. Als ze snel willen winkelen, pakken ze en een brood of broodjes en rekenen ze af. Óf ze nemen lekker de tijd, pakken een mandje en gaan op hun gemak heel de winkel rond,’ legt Sanne Poells uit.

‘We hebben een samenwerking gehad met Infrashop. De manier waarop zij de winkel een indeling hebben gegeven, is prachtig. Er is ook een nieuw plafond met goede verlichting, waardoor al onze producten prachtig tot hun recht komen. En omdat we enorm veel worstenbroodjes verkopen, waarvan de vulling nog altijd wordt gemaakt door een broer van Wilma Poell, hebben we die een speciaal plekje gegeven. Vlakbij de kassa is nu een koeling waar de worstenbroodjes, samen met een mooi familieverhaal, klaar liggen. Leuk om cadeau te toen of natuurlijk lekker zelf op te eten.’
Niet alleen Sanne en Ton en hun team, maar ook de klanten zijn blij met de vernieuwingen. Sanne: ‘Het werkt voor ons veel makkelijker en de klanten zijn enorm enthousiast. We kunnen er weer dertig jaar tegenaan en daar hebben we zin in.’
Beeld: Bakkerij Jack Poell