Intrafood ’24: Ingrediënten en inspiratie in de voedingsindustrie
11 september 2024

Deze editie van de beurs richt zich vanaf nu ook op de nutrasector: producenten van versterkte en verrijkte voedingsmiddelen, speciale voeding, parenterale voeding, maaltijdvervangers, healthy food-concepten en voedingssupplementen.
Twaalfhonderd professionals ontdekken op deze beurs de nieuwste trends en ontwikkelingen bij een recordaantal van 110 exposanten. Daarnaast is er een uitgebreid seminarprogramma.
De voedingsindustrie en nutrasector zijn in volle transformatie, met trends zoals duurzaamheid, gezondheid en digitalisering die de toekomst vormgeven. Intrafood 2024 biedt de kans om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en om direct te spreken met experts.
De seminars vormen een bron van kennis en inspiratie met de nieuwste inzichten uit de wetenschap en industrie. Anderzijds wil Intrafood met de seminars ook duiding en inspiratie geven voor de productieontwikkeling van morgen. Het programma is samengesteld door een wetenschappelijk comité onder leiding van Prof. dr. ir. Koen Dewettinck van de Universiteit Gent, en behandelt twee centrale thema’s: Hedendaagse, gezonde nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten en als tweede de toepassing van AI bij productontwikkeling.
Intrafood is op woensdag 25 en donderdag 26 september 2024 van 9:30 tot 17:30 uur in Kortrijk Xpo (Hal 6), Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk, België. Toegang voor beurs en seminars is gratis mits registratie via www.intrafood.be met gebruik van de registratiecode ITF237 of via https://intrafood24code.registration.xpogroup.com/invitation/code/ITF237/next?language=nl
Seminarprogramma
Woensdag 25 september 2024:
-
- Wat bepaalt de prijs van grondstoffen en ingrediënten nu en morgen? Een overzicht van mogelijke determinanten, door Prof. dr. Xavier Gellynck (UGent).
- Voedingssupplementen in België, door Valerie Vercammen (Be-Sup).
- Welke opportuniteiten zijn er voor A.I. binnen de voedingsindustrie? door ir. Michiel Schreurs (VIB-KULeuven).
- Enhancing food and feed production through Artificial Intelligence, door ir. Lynn Verstrepen (Bestmix).
- Collagen peptides & beauty: latest market & scientific updates to glow from the inside out, door ir. Tess Plaquet (Rousselot).
- Encapsulation and embedding of vitamins, minerals and other active substances by cold extrusion technology, door ir. Julia Eichholtz (DIL-German Institute of Food Technology).
- Tekorten aan (micro)nutriënten bij vegetarische en veganistische voeding, door Dr. ir. Eric De Maerteleire.
Donderdag 26 september 2024:
-
- Hoe AI, digital twins en knowledge graphs de productontwikkeling kunnen versnellen, door Bernard Lahousse (Foodpairing).
- Collagen peptides & beauty: latest market é scientific updates to glow from the inside out, door ir. Tess Plaquet (Rousselot).
- Encapsulation and embedding of vitamins, minerals and other active substances by cold extrusion technology, door ir. Julia Eichholtz (DIL-German Institute of Food Technology).
- Enhancing food and feed production through Artificial Intelligence, door ir. Lynn Verstrepen (Bestmix).
- Sustainability in the food sector: Korys’ investment strategy and values, door Hilde Van der Straeten (Korys).
- Is cacaovrije chocolade de duurzame toekomst? Door ir. Claudia Delbaere (Cacaolab).
- Tekorten aan (micro)nutriënten bij vegetarische en veganistische voeding, door Dr. ir. Eric De Maerteleire.