Piet van IJzendoorn was in 1982 de eerste biologische boer in de net drooggelegde Flevopolder. Zijn boerderij groeide uit tot een succesvol biologisch-dynamisch bedrijf met akkerbouw, een bakkerij, een tuinderij, koeien, manege, natuurbeheer, webwinkel en…
Lees verderFood100 presenteert voor de achtste keer de honderd belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. De lijst bevat impactmakers die zich inzetten voor een toekomstbestendig voedselsysteem met duurzamer, gezonder en socialer eten en drinken voor iedereen.…
Lees verderDigitale veiligheid blijft in de samenleving en economie van levensbelang. Het is dan ook zorgelijk dat de aandacht van kleine bedrijven, waaronder veel ambachtelijke ondernemingen, voor dit onderwerp afneemt. De afname blijkt uit Alert Online…
Lees verder‘Nederland let op uw zaak.’ Die waarschuwing uitte voorzitter Jacco Vonhof tijdens het jaarcongres van MKB-Nederland in Zwolle. Door onder meer de onvoldoende doorgroei van kleinere bedrijven én het zeer hoge aantal zzp’ers dat geen…
Lees verderDe pilot zij-instroom van Bakery Sweets Center (BSC) is afgelopen voorjaar van start gegaan met als doel om onbenut talent aan de slag te laten gaan in de bakkerij- en zoetwarenbranche. Inmiddels hebben de eerste…
Lees verderDe hoeveelheid retourstromen van brood vanuit supermarkten is afgenomen met 40 procent ten opzichte van 2020. Dat komt vooral door betere afspraken en een actief beleid in de keten. Dat melden de Nederlandse Vereniging voor…
Lees verderOnderzoekplatform Taste Tomorrow heeft de drie belangrijkste trends voor 2025 bekendgemaakt, die van belang zijn voor bakkers, banketbakkers en chocolatiers. Desem Desem blijft de grootste en snelst groeiende trend in de broodindustrie, met een verwachte…
Lees verderHet Nationaal Schoolontbijt heeft van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de erkenning ‘Goed Beschreven’ ontvangen. Deze erkenning benadrukt de kwaliteit en toegankelijkheid van het initiatief. Doel is het bevorderen van gezonde ontbijtgewoonten onder…
Lees verderEr is een akkoord bereikt met het kabinet en werkgeversorganisaties over eerder stoppen met werken als je zwaar werk hebt: de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Goed nieuws, maar voor medewerkers in de bakkerijen betekent dit…
Lees verderHet tegengaan van voedselverspilling en het toegankelijk maken van ambachtelijke producten voor iedereen, dat is de missie van Joep Gommans met zijn nieuwe app Vers voor Vandaag. Hiermee kunnen consumenten overgebleven verse producten van lokale…
Lees verder





