Rijden jij of je medewerkers in een bestelauto of vrachtwagen? Dan gaat er vanaf 2025 iets belangrijks veranderen: de zero-emissiezones komen eraan. Dat zijn gebieden waar je niet meer mag komen met een benzine- of…
Lees verderDe cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Industriële Bakkerijen zijn gestart. Tijdens de eerste onderhandelingsronde heeft de FNV de voorstellenbrief aan de werkgevers gepresenteerd. De bond roept bakkerijmedewerkers op hun steentje bij te dragen.…
Lees verderSoms komen er dingen boven water waarvan je niet meer weet dat je ze hebt bewaard. Dat overkwam Aad van Velzen (90). Hij vond onlangs een rekening van vaders bakkerij. Dat was Bakkerij van Velzen…
Lees verderFoodondernemers Klaas Fuite (bakkerij De Paauw) en Jens Andriessen (Cérélia) pakken de overgang naar een duurzaam energiesysteem in hun bedrijf voortvarend aan. Met succes. Maar er liggen ook nog ook flinke uitdagingen. Tijdens het kenniscafé…
Lees verderMeester Patissier of Meester Boulanger ben je niet zomaar. En tegelijkertijd is de Meestertitel haalbaar voor iedereen die in zichzelf en in zijn of haar vakmanschap gelooft. Daarom willen de huidige Meesters dichterbij de branche…
Lees verderBakkerij ’t Kraayennest, beroemd om het Marikenbrood, Romeinenbrood, Kraayennestjes, truffels en Rozenbroodjes, begint op maandag 11 november om 11 uur een nieuw concept: ‘Bakkerij ’t Kraayennest Altijd Open’. Naast de winkel aan het Thorbeckeplein in…
Lees verderDe jaarlijkse zoektocht naar het allerlekkerste Brabantse worstenbroodje gaat weer van start. Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje heeft de inschrijving voor de editie van 2025 geopend. De stichting, die zich inzet voor de promotie en…
Lees verderDe geur van speculaas is onmiskenbaar dankzij de specerijenmix, oftewel de speculaaskruiden. Die geur is rond het najaar en Sinterklaas weer volop te ruiken in Bakkerijmuseum “De Oude Bakkerij” in Medemblik. Geuren kleuren onze levens.…
Lees verderDe speculaas zonder amandelen én de speculaas met amandelen van Bakkerij Lakerveld uit Wijk bij Duurstede en Driebergen zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Utrecht. Er werden…
Lees verderHet belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten van 8 tot en met 11 oktober, tijdens de Week van…
Lees verder





