Nieuws

Wat betekenen zero-emissiezones voor de bakkerij-ondernemer?

06/11/2024

Rijden jij of je medewerkers in een bestelauto of vrachtwagen? Dan gaat er vanaf 2025 iets belangrijks veranderen: de zero-emissiezones komen eraan. Dat zijn gebieden waar je niet meer mag komen met een benzine- of…

Lees verder

FNV: ‘Strijd met selfie mee voor cao Industriële Bakkerijen’

06/11/2024

De cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Industriële Bakkerijen zijn gestart. Tijdens de eerste onderhandelingsronde heeft de FNV de voorstellenbrief aan de werkgevers gepresenteerd. De bond roept bakkerijmedewerkers op hun steentje bij te dragen.…

Lees verder

Oud-bakker Aad van Velzen (90): ‘Eerlijk gezegd had ik buschauffeur moeten worden’

06/11/2024

Soms komen er dingen boven water waarvan je niet meer weet dat je ze hebt bewaard. Dat overkwam Aad van Velzen (90). Hij vond onlangs een rekening van vaders bakkerij. Dat was Bakkerij van Velzen…

Lees verder

Ben jij al bezig met de energietransitie?

06/11/2024

Foodondernemers Klaas Fuite (bakkerij De Paauw) en Jens Andriessen (Cérélia) pakken de overgang naar een duurzaam energiesysteem in hun bedrijf voortvarend aan. Met succes. Maar er liggen ook nog ook flinke uitdagingen. Tijdens het kenniscafé…

Lees verder

De Meesters starten campagne en ‘geheim project’

06/11/2024

Meester Patissier of Meester Boulanger ben je niet zomaar. En tegelijkertijd is de Meestertitel haalbaar voor iedereen die in zichzelf en in zijn of haar vakmanschap gelooft. Daarom willen de huidige Meesters dichterbij de branche…

Lees verder

Bakkerij ’t Kraayennest in Beuningen lanceert ‘Altijd Open’

06/11/2024

Bakkerij ’t Kraayennest, beroemd om het Marikenbrood, Romeinenbrood, Kraayennestjes, truffels en Rozenbroodjes, begint op maandag 11 november om 11 uur een nieuw concept: ‘Bakkerij ’t Kraayennest Altijd Open’. Naast de winkel aan het Thorbeckeplein in…

Lees verder

Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje opent inschrijving

06/11/2024

De jaarlijkse zoektocht naar het allerlekkerste Brabantse worstenbroodje gaat weer van start. Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje heeft de inschrijving voor de editie van 2025 geopend. De stichting, die zich inzet voor de promotie en…

Lees verder

Lezing De Geur van Speculaas in het Bakkerijmuseum in Medemblik

02/11/2024

De geur van speculaas is onmiskenbaar dankzij de specerijenmix, oftewel de speculaaskruiden. Die geur is rond het najaar en Sinterklaas weer volop te ruiken in Bakkerijmuseum “De Oude Bakkerij” in Medemblik. Geuren kleuren onze levens.…

Lees verder

Bakkerij Lakerveld bakt de lekkerste speculaas van Utrecht

24/10/2024

De speculaas zonder amandelen én de speculaas met amandelen van Bakkerij Lakerveld uit Wijk bij Duurstede en Driebergen zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Utrecht. Er werden…

Lees verder

Gezond ontbijten met de burgemeester

24/10/2024

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten van 8 tot en met 11 oktober, tijdens de Week van…

Lees verder