Nieuws

Flex-opleiding Leidinggevende Bakkerij populair onder hogeropgeleide studenten

24/10/2024

– Bedrijfsinformatie – Het mbo is populair. Steeds meer havo- en vwo-leerlingen kiezen voor een mbo-studie, zo constateerde de MBO Raad onlangs. Het succes van de kersverse flex-opleiding van het ROC van Amsterdam (ROCvA) is…

Lees verder

Kindertheater in Bakkerijmuseum Medemblik

24/10/2024

Drie acteurs nemen je mee achter de schermen van de bakkerij. De bakker bakt, maar wie werken er verder allemaal in de bakkerij? Op zondag 10 november kunnen kinderen op ontdekkingstocht in het museum. Want…

Lees verder

Ravensbergen groeit mee met de vraag naar tussendoorrepen

24/10/2024

Ravensbergen Food startte bijna honderd jaar geleden in de Bollenstreek als ambachtelijke banketbakker en groeide vanaf de midden jaren tachtig door tot een industriële mueslirepenfabriek. Tussendoorrepen vormen een groeimarkt. Algemeen directeur Christophe Thys en productontwikkelaar…

Lees verder

Vakbeurs Fi Europe maakt zich op voor zijn beste editie tot nu toe

24/10/2024

Fi Europe maakt zich op voor zijn grootste en beste jaar ooit. Van 19-21 november 2024 organiseert Messe Frankfurt het toonaangevende wereldwijde evenement voor food and beverage. Er zijn dan 1.500 exposanten en een programma…

Lees verder

RIVM: brood en graanproducten belangrijke bron van vezels én eiwit

24/10/2024

Brood is nogal eens onderhevig aan trends, gebaseerd op aannames. Dikmaker, koolhydraatbom; we hebben alle vooroordelen al wel eens voorbij horen komen. Dat brood een belangrijke bron van voedingsstoffen, vitamines en mineralen is, bevestigen nu…

Lees verder

Introductieprogramma industriële bakkerij nu ook in het Engels

24/10/2024

Internationale bakkerijmedewerkers in de industriële bakkerij kunnen voortaan ook goed voorbereid van start op hun nieuwe werkplek. Het Introductieprogramma voor de industriële bakkerij is vanaf nu namelijk beschikbaar in het Engels. Het Introductieprogramma is een…

Lees verder

Delicatesse van Ireks is brood met karakter

24/10/2024

-Bedrijfsinformatie – Om aan de hoge verwachtingen van klanten te kunnen voldoen, is het rogge-aandeel in combinatie met de zaden, pitten en het mout in de Rex Delicatesse-mix van Ireks uniek. Het geeft dit brood…

Lees verder

Bakkerij Hannen in Herten mag zich een jaar lang de beste vlaaienbakker noemen

10/10/2024

De jaarlijkse competitie tussen Limburgse en Zuid-Oost Brabantse bakkers om de beste vlaai te bakken is ook dit jaar weer gehouden. Samen met juryvoorzitter Marcel Roubroeks ging Henk Hover, presentator bij L1, de regionale omroep van…

Lees verder

Pizza Profs organiseert tweede Pizza Inspiratie Event 2024

10/10/2024

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el…

Lees verder

Bakkerij Van der Bijl: ‘Wij geloven heel erg in samenwerken en het bundelen van krachten’

10/10/2024

Bakkerij Van der Bijl besteedt veel aandacht aan het opleiden van personeel. Ook is geïnvesteerd in extra machines om het werk gemakkelijker te maken. Desondanks blijft het een uitdaging om voldoende medewerkers te vinden. Maatregelen…

Lees verder