Nieuws

Verbod op gebruik van PFHxA in voedselverpakkingen

09/10/2024

De Europese Commissie heeft een beperking ingevoerd voor PFHxA, een subgroep van PFAS. Dit verbod geldt onder andere voor toepassing in voedselverpakkingen zoals pizzadozen. PFHxA staat bekend om zijn moeilijk afbreekbare eigenschappen, waardoor het lang…

Lees verder

Verzuim door stressklachten in vijf jaar met 30 procent gestegen

09/10/2024

Het verzuim door stressgerelateerde klachten is in de periode juli 2023 tot en met juni 2024 met 8 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Voor sectoren die toch al moeilijk aan personeel komen,…

Lees verder

Opleiding Vegan Patisserie genomineerd voor Vegan Award

09/10/2024

De hagelnieuwe eenjarige vakopleiding Vegan Patisserie van het ROC van Amsterdam-MBO College centrum is genomineerd voor de Vegan Awards. De opleiding is inmiddels van start gegaan en in december start ook nog een vakcursus Vegan…

Lees verder

Nieuwe bakkerswinkel voor Deltion-opleidingen Bakkerij en Patisserie

09/10/2024

Met een interieur daterend uit 2009, was het hoog tijd voor iets nieuws. Daarom is de bakkerswinkel op het Deltion College in Zwolle compleet vernieuwd. Het resultaat is een eigentijdse en sfeervolle winkel, die dient…

Lees verder

Plannen voor noordelijk Innovatiehuis bakkerijbranche

09/10/2024

Noordelijk netwerkverband Bakery Sweets Center (BSC) heeft een locatie op het oog voor haar eigen Innovatiehuis en Experience Center: de Innovation Campus aan de Sixmastraat in Leeuwarden. ‘Dit wordt dé plek waar werken, studeren en…

Lees verder

Verhoeven op Südback: Repeatloaf

09/10/2024

– Bedrijfsinformatie – Hal 7, stand 7D57 ‘Maak indien mogelijk een U-bocht.’ Dit doet je waarschijnlijk meteen denken aan de navigatie in je auto. In de logistiek van bakkerijen lijkt de route echter duidelijker: ingrediënten…

Lees verder

Karow op Südback: Natuurlijke smaak- en kleurstoffen

09/10/2024

– Bedrijfsinformatie – Hal 8, stand A15 Südback is één van de belangrijkste trend- en vakbeurzen van Europa voor bakkerij- en zoetwaren.  Op de 55.000 m2 beursoppervlakte presenteren ongeveer zevenhonderd exposanten hun producten of diensten,…

Lees verder

Rijkaart op Südback: Maatwerk

09/10/2024

– Bedrijfsinformatie – Hal 7, stand 7C51 De firma Rijkaart zal ook in 2024 weer present zijn op de Südback-beurs in Stuttgart, Duitsland. Dit jaar wordt de samenwerking met onze Duitse partner, Backpartner GmbH, voortgezet,…

Lees verder

Südback 2024 biedt een schat aan bakkerij-innovatie

09/10/2024

Ongeveer zevenhonderd exposanten ontmoeten bezoekers uit binnen- en buitenland op Südback, de vakbeurs voor de bakkerij- en zoetwarenhandel. Op een oppervlak van ongeveer 65.000 vierkante meter presenteren bedrijven op hun stands de belangrijkste thema’s arbeids-…

Lees verder

Welke richtlijnen gelden voor chocola?

09/10/2024

Van de chocoladeletter met Sinterklaas en Paaseitjes tot aan bonbons en pralinés; chocola is jaarrond in de bakkerijwinkel te vinden. In tal van smaken en vormen, en (terecht) als ware kunststukken gepresenteerd. Het is dan…

Lees verder