19 maart: Schuif aan bij het FIA Netwerkontbijt en praat mee

28 februari 2024

Het valt niet mee om voldoende (vak)mensen te vinden en te behouden. Bijna in alle sectoren zijn tekorten en werknemers switchen makkelijk van de een naar de ander. Dat los je in je eentje niet op. Tijdens het netwerkontbijt ontdek je hoe foodondernemers bij de Food Innovation Academy (FIA) samen de arbeidsmarktproblematiek aanpakken.

Bij de FIA slaan ondernemers en onderwijsinstellingen uit de regio Rotterdam-Den Haag de handen ineen om gemotiveerde mensen op te leiden voor bedrijven in de foodsector. En om carrièreperspectief te bieden voor studenten. Ook investeren de betrokkenen in kennisborging en vernieuwing voor de branche. Daarmee is de FIA nu tien jaar geleden begonnen.

Ben jij ook ondernemer in de food en voel je je betrokken? Dan trakteert de FIA je graag op een feestelijk ontbijt. Kom op 19 maart naar de FIA, ontmoet andere foodondernemers uit de regio en maak kennis met de FIA-bedrijvenvereniging, om met elkaar te zorgen voor een sterke en gezonde foodbranche.

Locatie: Food Innovation Academie, 1e industriestraat 1, Vlaardingen. Informatie: foodinnovationacademy.nl/agenda/kenniscafe-via-fia/ Aanmelden: info@fiamail.nl

 

Programma

Vanaf 8.00 uur inloop: het ontbijt staat klaar.

8.30 uur: Claudia Lette, directeur van de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL), schetst de landelijke arbeidsmarktuitdagingen op basis van de meest recente cijfers. Zij vertaalt het landelijke beeld naar ontwikkelingen waarmee we in de regio Rijnmond te maken krijgen.

Hans van Scherpenzeel, bakkerijmanager bij Borgesius, vertelt over de ervaring van Borgesius met de krappe arbeidsmarkt en de oplossingen die met behulp van de FIA zijn gevonden.

Bas Versloot, Expert manager Food industrie Lentiz | Cursus & Consult laat zien hoe je flexibel en maatgericht kunt opleiden, niet alleen de eigen medewerkers, maar ook bijvoorbeeld zij-instromers.

Vanaf 9.15 uur: In gesprek met elkaar onder leiding van Hilco Wagenaar, projectleider FIA. Hoe kunnen we de uitdagingen op de arbeidsmarkt in de foodbranche met elkaar aanpakken?