Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt bier van overtollig brood
13 oktober 2023
Sheraton Amsterdam Airport Hotel zet de toon voor een duurzamere toekomst met de introductie van ‘Gouden Brood’. Het is een innovatief bierconcept waarbij overtollig brood uit de keukens van het hotel als voornaamste ingrediënt wordt gebruikt.
Met dit initiatief wil Sheraton Amsterdam een deel van de voedselverspilling terugdringen en zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Het ‘Gouden Brood’-bier is verkrijgbaar in alle horecavoorzieningen van het hotel op Schiphol.
Het idee voor ‘Gouden Brood’ kwam voort uit een deelname van het Sheraton Amsterdam-team aan de jaarlijkse Thrive Drive wedstrijd van Marriott Hotels, het moederbedrijf van Sheraton Hotels. Deze wedstrijd is gericht op het stimuleren van duurzame innovaties binnen de hotelgroep. Na talloze brainstormsessies en creatieve inspanningen bracht het team van Sheraton Amsterdam Airport Hotel, dit idee tot leven.
Europees winnaar
Het concept werd geselecteerd voor de Europese competitie en uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. ‘Met het Gouden Brood willen we niet alleen smaakvolle bieren aanbieden, maar ook een krachtige boodschap uitdragen met betrekking tot verantwoorde consumptie en een milieubewust leven’, aldus Paul Chevalier, General Manager van Sheraton Amsterdam Airport Hotel. ‘Dit project is het resultaat van onze toewijding aan duurzaamheid en onze wens om een verschil te maken in de wereld.’
Om het duurzame bierconcept tot leven te brengen, heeft Sheraton Amsterdam de handen ineengeslagen met een lokale bierbrouwerij die beschikt over de benodigde expertise in brouwen van bier met brood. ‘Samen met de brouwerij hebben we het bierrecept gecreëerd, met zorg voor de smaakvoorkeuren van onze hotelgasten en de reeds beschikbare bieropties in ons hotel’, aldus Paul Chevalier. ‘Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een verfrissende American Pale Ale.’
Zestig kilo brood
Het brouwproces van de American Pale Ale ‘Gouden Brood’ (alc. 5,2% vol) duurt in totaal drie maanden. Tijdens het brouwen worden traditionele ingrediënten voor bierbrouwen gebruikt, maar het verschil met soortgelijke bieren zit in de zestig kilogram overtollig brood uit de keukens van Sheraton Amsterdam dat gebruikt wordt. Deze broodresten vervangen in het recept een deel van het traditionele ingrediënt gerstemout. Hierdoor krijgt het bier een uniek karakter en is het tegelijkertijd een duurzame keuze voor gasten.
Het resultaat van Sheratons inzet voor een groenere toekomst is een fruitig blond biertje waarbij de smaken van het brood naadloos samengaan met de zorgvuldig gekozen ingrediënten. ‘Gouden Brood’ kenmerkt zich door een subtiele bitterheid, die wordt gecompenseerd door de frisse citrustonen van grapefruit.
‘Gouden Brood’ (€ 7,45) is verkrijgbaar in blik of van de tap in alle horecagelegenheden van het Sheraton, waaronder Commune, Restaurant Stripes en The Gate Bar. Je vindt het hotel op Schiphol Boulevard 101.