Excellentie bij bakkersopleidingen van Horizon College
12 maart 2024

De nieuwe chocolademachine is hier een goed voorbeeld van. Net als het excellentieprogramma dat onlangs werd aangeboden aan de tweedejaarsstudenten. Docent Debbie Hoogendoorn is enthousiast en steekt dat niet onder stoelen of banken. ‘Op dit moment heb je op social media een mooi beeld van de ontwikkelingen in de chocolaterie.’
Ze vervolgt: ‘Je ziet veel bonbons voorbij komen die door spraytechnieken zijn voorzien van kleuren die passen bij het seizoen of bij de vulling van de bonbon. Binnen onze opleiding bieden we een excellentieprogramma aan om deze technieken aan onze studenten te leren, ook nodigen we externe professionals uit om hier workshops over te geven.’
Meer tijd door machine
De chocolademachine wordt in de lessen ingezet voor het bereiden van chocoladedecoraties en het maken van holfiguren en bonbons. De studenten die het handmatig tableren van chocolade beheersen, mogen aan de slag met de machine. Door de aanschaf van deze machine is het werken met chocolade in de lessen vereenvoudigd. Het tableren van de chocolade duurt nog maar zes minuten waardoor het geven van een demonstratie aan studenten vaker ingezet kan worden en je als docent meer tijd hebt om verschillende technieken uit te leggen.
