Patisserie de Rouw komt na spectaculair Pasen met Holland-thema
28 maart 2024

Patisserie De Rouw staat bekend om het spectaculaire jaarlijkse paasassortiment, waarin naast de chocolade paaseieren, dieren als hazen en kippen een glansrol vervullen. Nieuw was dit jaar de Hartendief, een chocoladekip in hartvorm die de harten van jong en oud veroverde. Chickie is met haar opvallende oogjes en wimpers een lieve, stoere kip met het buikje van een ei. Het derde nieuwe lid van de Paasfamilie was Flappie, een chocoladepaashaas met hangoren. De chocoladefiguren waren gemaakt van de allerbeste chocolade en de buiken waren gevuld met rijst-crisp.

Doris De Rouw: ‘Een groot deel van het paasassortiment is elk jaar opgenomen in onze webwinkel, die onze klanten goed wisten te vinden. En na Pasen introduceerden we het thema Wij houden van Holland, waarin we met Hollandse symbolen als tulpen en molens het voorjaar vieren en niet te vergeten Secretaressedag, Koningsdag, Suikerfeest en Moederdag. Daarbij hebben we een prachtig gestileerd Hollandhuis gelanceerd van chocolade, dat als een stolp onderdak biedt aan een luxe cake. Een geweldig showstuk dat je op tafel zet en waar je samen met de visite heerlijk van kunt snoepen.’
De Rouws nougatinetaart is al 62 jaar de specialiteit van het huis. Doris de Rouw: ‘Voor deze heerlijke hazelnoot-schuimtaart met slagroom en knapperige stukjes nougat komen consumenten uit heel Nederland en zelfs uit België en Duitsland naar ons toe gereden. Dankzij onze innovatieve apparatuur kunnen we deze klassieker in super strakke punten snijden, wat heel handig is voor thuis. Hierdoor is het voor de klant ook goed mogelijk om de gesneden taart in te vriezen en telkens enkele punten uit de vriezer te halen.’
De bakkerij krijgt er veel enthousiaste reacties over. ‘We ontzorgen er ook onze horecarelaties mee, die zo gemakkelijk en snel een kwaliteitsproduct bij de koffie kunnen serveren. Iets wat in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt wel zo fijn is. Daarnaast draagt deze methode bij aan het reduceren van voedselverspilling. Overigens is de taart ook goed in te zetten als betaalbaar dessert.’

En er is meer nieuws, zoals de vernieuwde website. Dat De Rouw een familiebedrijf is, is daarop goed te zien. Arthur de Rouw: ‘Op een van de hoofdfoto’s staan we samen met onze dochter Lisa en zoon Niels, die ook in het bedrijf werkzaam zijn. We hebben veel plezier in wat we samen met ons team van medewerkers doen. Op Instagram delen we onze passie en kennis met inmiddels 196.000 volgers en we leveren aan liefhebbers vanuit het hele land, die graag omrijden voor onze patisserie. Dat maakt ons trots en dankbaar.’
Patisserie de Rouw in Vught maakt al 62 jaar creatieve patisserie. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes. Bezoekers van de winkel kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand. De Rouw is sinds 2008 als enige in Nederland aangesloten bij Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers.
Sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer en inmiddels zijn hun dochter Lisa en zoon Niels ook al enige jaren in het bedrijf werkzaam.