Pruvé komt met de ideale, krokante tompouceplak

13 maart 2025

 - Bedrijfsinformatie -

Een tompouce draait om perfectie: de krokante tompouceplak, romige vulling en zoete fondant zorgen samen voor die onweerstaanbare smaakbeleving. De kwaliteit van de plak bepaalt het verschil. Pruvé heeft de tompouceplak geoptimaliseerd voor een nog krokanter en gebruiksvriendelijker product. ‘Zonder in te leveren op smaak’, benadrukt Pruvé.

‘Bij Pruvé hebben we een duidelijke ambitie: dé tompouceplakkenleverancier zijn’, zegt Brand Manager Tanja van Kempen. ‘Dit betekent dat we continu werken aan productverbetering en inspelen op de wensen van onze klanten.’ Pascal de Clippelaar, productontwikkelaar bij Pruvé, speelt hierin een sleutelrol.

 

Efficiëntie in de bakkerij

Met meer dan veertig jaar ervaring in de bakkerijwereld weet hij precies wat nodig is voor de perfecte tompouceplak. De plak moet stevig genoeg zijn om de vulling en fondant goed te kunnen dragen, maar ook krokant blijven na afwerking. Daarnaast moet de plak precies de juiste dikte hebben voor een optimale smaakbeleving. Efficiëntie in de bakkerij is ook belangrijk: bakkers willen minder handelingen en een consistent eindproduct.

Om de ideale tompouceplak te ontwikkelen, bezocht Pascal verschillende middelgrote en grote bakkerijen om te horen wat hun wensen en uitdagingen zijn. ‘Op basis van deze inzichten heeft Pascal samen met het team de tompouceplak geoptimaliseerd. Door kleine aanpassingen in receptuur en bakproces heeft hij met zijn team de perfecte balans gevonden tussen stevigheid, krokantheid en gebruiksgemak’, legt Tanja van Kempen uit. ‘Het geheim zit in het juiste aantal laagjes, de speciale roomboter, de verhouding boter/deeg en het bakproces,’ vult Pascal de Clippelaar aan.

 

Klaar voor gebruik

De vernieuwde tompouceplak biedt bakkers nog meer gemak en efficiëntie. De plak is krokant gebakken en direct klaar voor afwerking, met een heerlijke knapperige bite. Dankzij het droog bakken blijft de plak langer krokant en heeft hij een mooie donkerbruine kleur voor een verbeterde smaak.

Pascal de Clippelaar: ‘Bovendien zorgt de consistente kwaliteit ervoor dat elke plak vlak, stevig en perfect van formaat is. Minder handelingen, meer output en een strakker eindproduct: dat is het resultaat van onze innovatie. Met de vernieuwde tompouceplak kunnen bakkers sneller en efficiënter werken, zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit.’

 

Zelf ervaren hoe de vernieuwde tompouceplak jouw bakkerijproces kan verbeteren? Kijk op www.royalsmilde.com/merken/pruve/producten/patisserie/tompouceplakken of mail naar info@smildebakery.com