Talent van de Toekomst 2025 bekroont gastronomische beloften

23 april 2025

Gastronomische talenten van Nederland zijn medio april de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2025. Het was de elfde editie van deze jaarlijkse vakwedstrijd, waaraan tachtig  jonge koks en gastheren en -vrouwen hebben meegedaan.

Van de zestien deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de ROC van Amsterdam-Sterklas uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2025. Bodhy van der Louw, Sam Klein Oonk en Wessel Bijl wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven.

Dick Middelweerd, juryvoorzitter Koks: ‘Hou het bij de basis en zorg dat je gerechten goed op smaak zijn in vooral zuring en zout. Daar hebben we erg op gelet bij de jonge talenten. Het is ontzettend belangrijk om mee te doen en ik spreek regelmatig oud deelnemers die zich deze hele bijzondere leerervaring als de dag van gisteren herinneren.’

 

Eigentijds karakter

Albeda Horecacollege Team 1 werd met deelnemers Issam Adra en Shania Bouman de winnaar van Talent van de Toekomst 2025 bij de wedstrijd voor de bediening. Petro Kools, juryvoorzitter Bediening: ‘Veelbelovend voor de toekomst, met de nadruk op het eigentijdse karakter. Het constant bezig zijn met de gast is net als een film, waarbij de focus constant scherp moet zijn.’

Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. Voor de Koks waren Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **), Erik van Loo (Parkheuvel **), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn **), Yorni van Dijk (Basiliek *) en Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede *) het jury-team.

 

Wijn-spijscombinatie

Voor de Bediening vormden Petro Kools (Da Vinci *), Nadine Mögling (Bij Jef *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Joey de Kruijff (Central Park *) en Pieter-Jan Kruithof (De Lindenhof **) het juryteam. De jonge gastvrouwen en -heren werden beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

Talent van de Toekomst organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor mbo-studenten om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Gault & Millau, SVH en een twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.

 

 

 

De volledige uitslag

Koks Talent van de Toekomst 2025

  1. ROC van Amsterdam Sterklas
  2. Deltion College Zwolle
  3. ROC Mondriaan Den Haag

Bediening Talent van de Toekomst 2025

  1. Albeda Horecacollege Team 1
  2. Deltion College Zwolle
  3. Firda Drachten