Koelunits huren bij Petit Forestier: Flexibel en op en top hygiënisch
26 juni 2025
- Bedrijfsinformatie -

Dat zorgt voor onverdeelde focus op de belangen van hun klanten in onder andere de foodsector: hun producten vers, smakelijk en veilig houden. Ted Pellenaars, Senior Accountmanager, over het bedrijf, de visie, expertise en de service die Petit Forestier Container Nederland haar klanten biedt.
Klanten van Petit Forestier kunnen een koel- of vriesunit huren vanaf één of meerdere dagen (bijvoorbeeld bij uitval, voor een markt of festival of tijdens de drukte van feestdagen) tot vijf jaar achtereen. Ted Pellenaars: ‘Wat de huurperiode of reden ook is, wij staan voor kwaliteit. De klant kan rekenen op onze 24/7-servicedienst. We zijn een van de weinige aanbieders in de markt met eigen servicemonteurs in vaste dienst. Vaste gezichten dus, met grondige kennis van zaken en van de klant.’

Petit Forestier is dus altijd bereikbaar en dat is, dat moge duidelijk zijn, van levensbelang in sectoren waarin voedselveiligheid voorop staat. ‘Wij nemen geen enkel risico. Werkt een koelunit niet 100 procent en kunnen onze monteurs het niet ter plekke fixen? Dan wisselen we de unit kosteloos om. Onherroepelijk en zonder gedoe, want de klant en zijn koopwaar staan altijd voorop.’
Ted Pellenaars benadrukt dat huren ook financieel aantrekkelijk is. ‘In een tijd dat voor foodbedrijven de kosten alom stijgen, kan het prettig zijn géén grote investering te hoeven doen. Wij hanteren scherpe tarieven, die nog aantrekkelijker worden naarmate je langer huurt. Bedenk dan ook dat je gedurende die tijd ons serviceteam tot je beschikking hebt, en het is een perfect alternatief voor koop. Zeker nu de tijden voor ondernemers vaak onzeker zijn, is er behoefte aan flexibiliteit. En dat is precies wat huur biedt.’
Naast een ruime range aan huurperioden, is er grote variatie aan grootte van de units. Pellenaars: ‘Van koelcontainers van 10ft tot aan onze Maxi Special-oplossing; er is voor iedere (food)ondernemer en iedere gelegenheid en behoefte een geschikte maat koelcontainer.’ De Maxi Specials van Petit Forestier bestaan uit mobiele, modulaire en aanpasbare containers. Aaneengekoppeld zonder scheidingswanden vormen zij een aaneengesloten ruimte van gewenste grootte.

Petit Forestier heeft een brede klantenkring, van bloemisten en gezondheidszorg tot catering en versspecialisten. ‘Kijken we naar de bakkerijwereld dan verhuren wij de benodigde extra opslag bijvoorbeeld tijdens de drukke Kerstperiode. Maar ook in het zomerseizoen, met markten en festivals, zijn we voor bakkers actief. Het gaat dan vaak om de kleinere containers van 10- of 20ft. De bakkerijgrondstoffenleveranciers huren bij ons de wat grotere opslagunits van 40- of 45ft. We hebben ook bredere containers waarbij je een gangpad kan creëren.’
De visbranche stelt grofweg dezelfde eisen aan de containers als de bakkers. ‘Vishandelaren gebruiken onze containers daarnaast ook om geconditioneerd te ontdooien. Bij klanten die voor langere tijd huren, passen we tijdens de periodieke onderhoudsbeurt indien mogelijk een extra cleaning op locatie toe. Uiteraard met gecertificeerde schoonmaakmiddelen.’
HCCP-normen
In het kader van hygiëne en voedselveiligheid is natuurlijk van belang dat alle koel- en vriescontainers, inclusief de stellingen, aan de HCCP-normen voldoen. Daar kan de klant van op aan. ‘En denk ook aan gemakkelijk te openen deuren, storings- en insluitalarm en nauwgezette temperatuurregistratie.’
Gelet op de verschillende milieu-uitdagingen en de nieuwe verkeersregelgevingen-en beperkingen stelt Petit Forestier ecologie en duurzaamheid centraal in de bedrijfsstrategie.
Ted Pellenaars: ‘Voorop staat dat wij onze klanten op alle gebieden willen ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun vakgebied. Wij zorgen voor de juiste hygiënische, gebruiksvriendelijke, duurzame en veilige opslag.’
Meer weten? Kijk op www.petitforestier.com/nl-nl/professional/koelcontainers/assortiment. Daar staat ook een informatieve video.