Artisan 2025: Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola nu gebundeld in één nieuwe totaalbeleving

27 augustus 2025

- Bedrijfsinformatie -

Ben jij op zoek naar kwalitatieve ingrediënten, verkoopklare lekkernijen, innovatieve technologieën en slimme diensten die jouw zaak naar een hoger niveau tillen? Op Artisan 2025, van 28 september tot en met 1 oktober in Kortrijk Xpo, ontdek je het allemaal. Meer dan 300 exposanten presenteren hun nieuwste food en non-foodproducten voor jouw atelier en winkel.

Artisan bundelt het beste van Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola in één nieuwe totaalbeleving. Zo wordt Artisan een creatief atelier vol frisse ideeën en praktische inzichten waarmee je jouw vakmanschap versterkt en je zaak verder laat groeien. En dat alles in een warme en inspirerende sfeer.

 

Programma boordevol inspiratie

Vier dagen lang draait alles om vakmanschap, inspiratie, ontmoetingen en plezier. Die focus vertaalt zich ook in een sterk inhoudelijk programma. Op Artisan 2025 vind je op drie inspiratiepleinen het vertrouwde aanbod van prestigieuze wedstrijden en inspirerende demo’s, aangevuld met tal van nieuwe activiteiten.

Al vast een kleine selectie:

  • Beste Cake van 2025 (maandag 29 september): De nieuwe wedstrijd van Bakkers Vlaanderen voor originele, ambachtelijke en onweerstaanbare cakes. Ding met jouw traditionele 4/4 cake en een vrije-creatiecake mee naar de titel van Beste Cake van 2025, ontvang een officiële oorkonde en boost de verkoop tijdens de Week van de Cake. Inschrijven kan tot 12 september.
  • Belgisch Kampioenschap Aspirant Baker (zondag 28 en maandag 29 september): Acht finalisten nemen het tegen elkaar op in deze prestigieuze wedstrijd voor jong bakkerstalent.
  • Panelgesprek – Voorbij de grenzen van de klassieke bakkerij (maandag 29 september): Hoe ontwikkel je een innovatief concept? Het klassieke concept bakkerijatelier-met-winkel staat onder druk. Dries Van Damme, hoofdredacteur van het magazine Brood en Banket, bespreekt met Stephan Destrooper, Serge Lamoral en Laurent Maes hoe zij de grenzen van de traditionele bakkerij doorbreken.
  • Tal van inspirerende demo’s, tastings en talks.
  • Chocolate Awards van het vakblad Chocolaterie (dinsdag 30 september): Bekroning van de beste pralines en bean-to-bar repen.
  • Food Personality of the Year Awards (dinsdag 30 september): Ontdek wie de culinaire smaakmakers van 2025-2026 worden tijdens deze prijsuitreiking.

Het volledige programma staat op www.artisan-xpo.be

 

Ontmoetingen en ontspanning

Artisan is meer dan vakkennis alleen. Het is ook een plaats om collega’s te ontmoeten en samen te genieten. Dat kan bij de Dolce Petanque Plaza, tijdens de Closing Hour Drinks (28, 29, 30 september) of op de gezellige Soirée Côte à l’Os (28, 29 september), waar een heerlijke Côte à l’os en scampi’s van de grill voor de perfecte afsluiter zorgen. Reserveren voor de Soirée kan tot 19 september. Zo wordt Artisan eind september een unieke ontmoetingsplek voor foodvakmannen en -vrouwen die actief hun zaak succesvol en toekomstgericht willen uitbouwen.

 

Bezoekersinformatie

Artisan vindt plaats van zondag 28 september tot en met woensdag 1 oktober 2025, telkens van 10:00 tot 18:00 uur., in Kortrijk Xpo (Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk). De beurs is exclusief toegankelijk voor professionals uit de foodsector. Met de uitnodigingscode ART3715 bezoekt u de beurs gratis. Meer info over het programma en tickets is te vinden op www.artisan-xpo.be.

Volg @artisanxpo ook op Facebook, LinkedIn en Instagram voor het laatste nieuws en praktische updates over het event.