Restaurant Noor en ijssalon Room maakten sterrenroomijs
27 augustus 2025

Vlnr. Jeroen en Marleen Brouwer, en Marielouise en Simon Brandsma.
Groningers kunnen tot eind augustus een week lang genieten van een exclusieve samenwerking tussen Michelinsterrenrestaurant Noor en topijssalon Room. Chefs Marleen en Jeroen Brouwer van Noor ontwikkelden samen met de ijsmakers van Room een bijzonder roomijs van rabarber met rozemarijn. Het ijs is van 25 tot en met 31 augustus 2025 verkrijgbaar bij de vestigingen van Room in Groningen en Zuidlaren.
Het ijs is het resultaat van een samenwerking tussen twee bedrijven die beide gaan voor het allerhoogste in hun vak. Chef Jeroen Brouwer van sterrenrestaurant Noor in Groningen: ‘Wij zijn al jaren fan van Room, omdat ze ontzettend lekker en supervers ambachtelijk bereid ijs maken.’ IJsmaker en banketbakker Simon Brandsma en zijn vrouw Marielouise werken samen met hun dochters met ingrediënten van hoge kwaliteit.

Gastronomisch ijs
Chef en patissier Marleen Brouwer vervolgt: ‘Bij Room zijn ze super innovatief en nadat we regelmatig werden verrast met bijzondere ijssmaken, hebben we voorgesteld om samen een roomijs te ontwikkelen. Dat is het rabarber-rozemarijn-ijs geworden. Met zijn romigheid, frisheid en onverwachte kruidigheid paste dit ijsje goed in het zomerseizoen.’
De rabarber gaf een fruitige, friszure smaak en was de ideale tegenhanger van de volle room. Marleen Brouwer: ‘De rozemarijn is de verrassende kruidige nuance die het ijs bijzonder maakte. Het resultaat van onze samenwerking is een heerlijk gastronomisch ijs met gelaagde smaken.’ Het ijs is maar een week verkrijgbaar, dus het is dringen bij de Room-vestigingen in Groningen en Zuidlaren.