Grote belangstelling voor open dag bij Chocolaterie Albèrt
08 oktober 2025

Chocoladeliefhebbers van alle leeftijden lieten zich de kans een kijkje in de ‘keuken’ te nemen niet ontzeggen. Zij konden van dichtbij zien hoe het proces van het maken van bonbons en andere chocoladeproducten in zijn werk gaat. Voor menigeen heeft het iets magisch een bezoekje te mogen brengen aan de ‘chocoladefabriek.’ De bezoekers kwamen daarom niet alleen uit de directe omgeving. Onder hen waren ook geïnteresseerden uit de wijde omtrek.
Volop proeven van chocolade
Het publiek kon elke stap in het proces met eigen ogen volgen, van het vormgeven van de chocolade tot het decoreren van de lekkernijen. Uiteraard mocht er ook volop geproefd worden. Er was voor ieder wat wils: bonbons met verrassende vullingen en tal van fantasierijke chocoladefiguren.
Eén van de publiekstrekkers was de innovatieve watersnijmachine, die alle chocolade kan snijden tot op 0,2 millimeter nauwkeurig. De vernuftige machine trok veel bekijks. Jong en oud keek met open mond toe hoe de machine kerstboompjes en arrensleeën maakte en een haarscherp logo uit een paasei sneed. Ook de opstelling van vijf robots op een lijn, die razendsnel vormbonbons netjes in dozen verpakten, oogstte veel bewondering.
De open dag bij Chocolaterie Albèrt was niet alleen een ode aan ambachtelijk vakmanschap. Hij had ook tot doel mensen uit de omgeving en daarbuiten samen te brengen in een vrolijke en gastvrije sfeer. Dat die opzet een succes was, bewezen de lange rijen die zich buiten voor de toegangsdeur vormden.
Familiebedrijf
Chocolaterie Albèrt, opgericht in 1982, is een familiebedrijf dat zich toelegt op het traditioneel produceren van bonbons en chocoladeproducten. Jaarlijks wordt ruim 220 ton chocolade op afroepbasis door gerenommeerde leveranciers aangeleverd, die Chocolaterie Albèrt verwerkt in maar liefst 1.070 verschillende lekkernijen.
Familiebedrijf