Amber Stevens zoekt compagnon om Banketbakkerij Lentz voort te zetten

10 september 2025

Amber Stevens (28) was zestien toen ze aan het werk ging in de winkel van Banketbakkerij Lentz in Rijswijk. Wat aanvankelijk een gewoon bijbaantje was, veranderde in een passie voor het vak. Nu, twaalf jaar later, is  Amber mede-vennoot van de zaak en zoekt ze een compagnon om de bakkerij en chocolaterie voort te zetten.

De huidige eigenaren van Lentz, André en Petra Denecke, willen zo langzamerhand van een welverdiend pensioen gaan genieten en zijn dolblij dat ze in Amber een enthousiaste opvolger hebben gevonden. Toen er tot enige tijd geleden nog voldoende personeel te vinden was, leek het erop dat zij die opvolging in haar eentje voor haar rekening kon nemen. Met een goede banketbakker in dienst, zou ze zich prima redden met de chocolaterie en de winkel onder haar dagelijkse hoede.

Maar tijden veranderden en een goede allround banketbakker vinden is niet meer zo eenvoudig. Tot op heden neemt daarom André Denecke die taak nog waar. Amber is intussen op zoek naar degene die de banketbakkerij van het bedrijf onder zijn of haar hoede wil nemen, zodat zij zich kan richten op de chocolaterie. ‘Samen zouden we dan een prachtig bedrijf kunnen voortzetten.’

 

De wereld van de chocolade

Banketbakkerij Lentz is al sinds 1902 een begrip in het centrum van Rijswijk en ver daarbuiten. Rijswijk. In 1986 kwam Lentz in handen van André en Petra Denecke. Terwijl Amber al wat jaartjes in de winkel werkte, begon ze zich steeds verder te bekwamen in het bedenken en maken van bonbons. Dit deed ze aanvankelijk in een ruimte boven de winkel. De wereld van de chocolade stal haar hart en ze volgde tal van cursussen en workshops.

In 2018 opende Lentz een volwaardig chocolade-atelier aan de overzijde van de straat, waar Amber nu de talrijke chocoladecreaties maakt die in de winkel met succes over de toonbank gaan. Met name de truffels van Lentz hebben inmiddels faam verworven.

Het chocolaterie-tak van Lentz kan Amber prima in haar eentje runnen. ‘En ik kan natuurlijk ook meedraaien in de winkel. Maar ik ben nu eenmaal geen banketbakker, dat is echt een vak apart. Het zou prachtig zijn als iemand die kant van het bedrijf vakkundig kan leiden en mijn compagnon wil worden. Samen staan we sterk.’

 

In een gespreid bedje

De banketbakker die de sprong durft te wagen, komt terecht in een gespreid bedje. Lentz is een goedlopend, modern geoutilleerd bedrijf met goede bedrijfsresultaten. Ondanks alle uitdagingen die de branche dezer dagen tegenkomt, is het Lentz altijd voor de wind gegaan. De mooie locatie in Rijswijk, de goede en gevestigde  naam van de bakkerij en de trouwe klantenkring dragen daar aan bij. ‘Voor iedere banketbakker die ervan droomt een eigen zaak te hebben, is dit eigenlijk een uitgelezen kans.’

In 2021 werd Amber mede-vennoot van Lentz, als eerste stap naar de overname van de zaak. De huidige eigenaren wisten haar talent en passie voor het vak op waarde te schatten. ‘Het vertrouwen dat zij mij gaven is fantastisch. Het motiveerde mij nóg meer om mijn hart en ziel voor de zaak te geven. Ik hoop in mijn toekomstige compagnon een zelfde vuur te vinden. Ik geloof heilig in de toekomst van Lentz en in die van het banketbakkers- en chocolatiervak.’

Waaraan moet de compagnon die ze zoekt, voldoen? ‘Eigenlijk heb ik maar twee eisen: liefde voor de banketbakkerij en vakmanschap. De rest, alle zakelijke aspecten, het tijdspad en de verdere praktische en financiële invulling, zijn allemaal bespreekbaar.’ Ook banketbakkers die eerst een tijdje willen ‘proefdraaien’ in de zaak zonder er meteen in te stappen, zijn welkom om te reageren. Amber: ‘Samen met een compagnon die mijn passie voor het vak en het bedrijf deelt, hoop ik Lentz de prachtige toekomst te geven die deze zaak verdient.’

 

Belangstelling of meer weten? Bel met 06 21861384 of mail naar info@detruffelspecialist.nl