Bakkerij Pim Filius maakt het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje
09 april 2025

Bakkerij Pim Filius uit Dongen werd de trotse winnaar. Bakkerij Leon van Dongen en Zn uit Wagenberg werd tweede en Bakkertje Deeg uit Heusden ging er met het brons vandoor.
De competitie wordt elk jaar georganiseerd door de stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in samenwerking met De Rooi Pannen, Summa College, Curio, de Nederlandse Brood-en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant. De wedstrijd werd dit jaar voor de 28ste keer gehouden voor professionals (bakkers, koks en slagers), thuisbakkers, leerlingen VMBO en studenten MBO.
Smaak en Kwaliteit
De worstenbroodjes worden naast smaak ook op de volgende criteria beoordeeld: uiterlijk, broodkwaliteit, gehaktkwaliteit en textuur. De stichting Het lekkerste Brabantse Worstenbroodje heeft als doel het promoten, uitdragen en overdragen van kennis van dit immateriële erfgoed, alsmede het bevorderen en instandhouding van het bakkersambt.
Dit doet zij door jaarlijks wedstrijden en workshops te organiseren en de (historische) kennis uit te dragen. In samenwerking met de partners doet de stichting er al meer dan 25 jaar alles aan om dit Cultureel Erfgoed uit te dragen. ‘Ons streven is om iedereen binnen heel Nederland enthousiast te maken voor het Brabantse Worstenbroodje en dat het op een dag zelfs een exportproduct wordt zoals de Nederlandse stroopwafel’, aldus de stichting.