Brood & Banket van ROCvA heeft nieuwe multifunctionele opleidingskeuken
16 januari 2025

Beeld: ROCvA
Bijar Altalabani, Lid van de Raad van Bestuur van ROC van Amsterdam-Flevoland heeft een gloednieuwe, multifunctionele opleidingskeuken geopend bij MBO College Centrum. Met maar liefst 24 werkplekken is deze keuken geschikt voor alle examens voor de studenten van de opleidingen Brood & Banket en de culinaire opleidingen, zoals de culinaire Sterklas.
De werkplekken zijn voorzien van een inductie-kookplaat, een koelkast en een eigen oven. ‘Het is de beste opleidingskeuken van Nederland’, zegt Elvire Biegel van MBO College Centrum.
Sterklas
De zogenoemde Sterklas heeft hier elke maandag les en voor de feestelijke opening eind vorig jaar had elke student een eigen signature dish gemaakt. De Sterklas is een unieke klas met studenten die werken bij een sterrenrestaurant en één dag per week naar het college gaan. Zij krijgen les van Meesterkok en docent Theo van Rensch. Veel studenten van de Sterklas bereiken de top in de culinaire wereld. De opleiding duurt twee jaar, inclusief een buitenlandse stage.

Theo van Rensch: ‘In mei 2023 zijn we al begonnen met het idee voor deze keuken, om hier te leren, groeien en innoveren met een state of the art keuken. Dit is echt contextrijk leren en we hebben nu een culinair ambachtelijk centrum gerealiseerd. We hebben grote ambities om met plant based verder te gaan en met vegan patisserie, want de bakkers kunnen ook aan het werk in deze multifunctionele keuken. We blijven innoveren want stilstand is geen optie.’