Broodjes van Sam & Joris: 52 recepten voor het hele jaar
09 april 2025
Joris Bijdendijk & Samuel Levie hebben in een gezamenlijk boek 52 recepten verzameld voor allerlei broodjes. Het lekkerst bij thuiskomst van vakantie? Dat is volgens het duo het eerste broodje kaas.
Goed brood, met harde korst en zachte binnenkant, of juist een zacht puntje (met kroket of pom), of een getoaste plak brioche met een lik gezouten boter; In dit boek lees je hoe je het allerlekkerste brood zelf bakt en vervolgens belegt. Misschien heeft het voor de ambachtelijke bakker weinig geheimen meer, maar de foto’s en beschrijvingen inspireren wel, zeker als je belegde broodjes in je winkelvitrine hebt liggen.
In zes hoofdstukken verkennen Samuel Levie en Joris Bijdendijk 52 overheerlijke tosti’s, sandwiches, tartines, gevulde broodjes, puntjes en zoete broodjes. Van croque monsieur, tamago-sando, toast kannibaal en worstenbroodjes tot een uitsmijter shakshuka, een broodje gezond, bal of kroket en voor de zoete trek cinnamon buns en zelfs een broodje ijs.

Joris Bijdendijk is geboren in 1984 in Amsterdam. Hij runt als executive chef restaurants RIJKS en Wils, beide bekroond met een Michelin-ster, en Wils Bakery Café, bekroond met een Bib Gourmand. Hij is columnist bij Het Parool en schreef onder meer de kookboeken Bijdendijk, Een keuken voor de Lage Landen, Bij Bijdendijk thuis en Chez Bijdendijk.
Samuel Levie is chef en worstmaker bij Brandt & Levie en schreef naast een aantal succesvolle kookboeken al meer dan tien jaar een culinaire rubriek voor Het Parool. Ook maakte hij verschillende culinaire podcasts.
Auteurs: Joris Bijdendijk, Samuel Levie
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
ISBN: 9789038815282
Prijs: € 25,00
