Columns & Blogs

De bakker

Trends: volgen, creëren of negeren?

23/04/2025

Onlangs werd ik geïnterviewd door een paar studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ze stonden opeens in de winkel. Of ik tijd had een paar korte vragen te beantwoorden voor hun onderzoek met betrekking tot…

Lees verder
Verspillingsvrij brood bakken

Wat met liefde gebakken wordt, verdient een tweede kans

09/04/2025

Als ik met bakkers praat over voedselverspilling, dan gaat het zelden meteen over geld. Ja, natuurlijk is het zonde van de kosten. Maar als ik echt doorvraag — ‘Hoe voelt het als je aan het…

Lees verder
De bakker

In een oude bakkerij ruik je nog steeds vers brood

26/03/2025

Onlangs was ik jarig en tikte ik de 50 aan. Het was op een zondag dus ik dacht de dans mooi te ontspringen. Maar niets was minder waar. De winkel was in de nacht van…

Lees verder
Verspillingsvrij brood bakken

Beursinspiratie: Drie dingen die jij écht moet oppakken

13/03/2025

Drie dagen Bakkersvak Drie dagen vol nieuwe ideeën, innovaties en ontmoetingen. En jij? Jij was er waarschijnlijk één dag. Je liep over de beursvloer, liet je inspireren, proefde hier en daar wat lekkers en voerde…

Lees verder
winst bakker verspilling

De dag zit erop, maar je lekkernijen nog niet. Wat nu?

27/02/2025

Lekkernijen aan het einde van de dag. Wat doe je ermee? Sinds de start van Vers Voor Vandaag krijg ik regelmatig de vraag: zouden we ons niet beter moeten richten op het aanpakken van overproductie…

Lees verder
De bakker

Afschakelen

27/02/2025

Als ondernemer sta je altijd aan. In principe. Eigenlijk. Tenminste… je blijft altijd, waar je ook bent, wel verantwoordelijk voor je toko. Je blijft verbonden met je bedrijf, waar je ook bent en wat je…

Lees verder
De bakker

Medewerkers van de bakkerij

29/01/2025

Ik weet nog hoe het voor mij als ondernemer begon, zo’n twintig jaar geleden. Mijn broer en ik stapten in het bedrijf van mijn ouders. We hadden ons oog laten vallen op een nieuw winkelpand…

Lees verder
Bakkerij support Joep Gommans

Wat is jouw plek in het weiland?

15/01/2025

Gouden idee Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor goede voornemens. Niet alleen privé, maar vooral ook in je bakkerij. Want laten we eerlijk zijn: als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je…

Lees verder
Joep Gommans adviseert bakkers

Zit er nog plezier in jouw bakkerij?

21/11/2024

Wanneer heb jij voor het laatst uitbundig gelachen op de werkvloer? Niet een beleefd lachje richting een klant, maar echt gelachen, met je team, gewoon omdat je lol had? Veel ondernemers vertellen me dat hun…

Lees verder
De bakker

Eigen baas… of toch niet helemaal?

06/11/2024

Eigen baas   Het lijkt zo mooi…eigen baas zijn. Een onderneming, helemaal van jezelf. Jij bepaalt wat je doet en hoe je dat doet. Je jaagt je dromen na, te mooi om waar te zijn.…

Lees verder