Columns & Blogs

Joep Gommans adviseert bakkers

Storytelling in de bakkerij: meer dan brood alleen

24/10/2024

Storytelling is tegenwoordig overal. Het lijkt wel alsof elk bedrijf ineens een verhaal heeft, van de grote multinationals tot het kleine familiebedrijf om de hoek. Verhalen doen iets met mensen. Ze raken, ze inspireren en…

Lees verder
De bakker

Terugblik op de zomerperiode

09/10/2024

De dagen, weken, maanden… ze vliegen voorbij. Want op het moment van dit schrijven is het nog zomer en op het moment waarop deze column gelezen wordt, is de herfst al aangebroken en kijken we…

Lees verder
Joep Gommans adviseert bakkers

Stap uit de schaduw, laat je ambacht zien!

25/09/2024

Als ik met bakkers praat, hoor ik vaak: ‘Ik voel me wel prettig achter de schermen, de klant zit echt niet op mij te wachten in de winkel.’ Maar weet je? Dat is helemaal niet…

Lees verder
Joep Gommans adviseert bakkers

Kerstsucces: Nu plannen, straks scoren

11/09/2024

Terwijl ik dit schrijf, geniet ik van de zomerzon. Het is buiten 25 graden en mijn vakantie staat voor de deur. Maar ondanks de zomerse temperaturen, wil ik het hebben over een onderwerp dat enkele…

Lees verder
De bakker

What’s in a name?

29/08/2024

Het is vakantie en dus is het komkommertijd. Dat woord komt van het Engels. De Britse kleermakers gebruikten lang geleden het woord ‘cucumber-time’ om een periode te beschrijven waarin er minder werk voor hen was.…

Lees verder
De bakker

Mooi vak, bakker?

24/06/2024

Het loopt tegen de zomervakantie en dit is alweer de laatste column van dit seizoen die ik schrijf. Het jaar is omgevlogen, zoals ieder jaar. Het is bijna een cliché, de tijd vliegt altijd om…

Lees verder

‘Mijn leven is 180 graden gedraaid!’

05/06/2024

BLOG De Jonge Garde Er is veel aanstormend talent in de bakkerijbranche. Student Kayleigh Nas (24) uit het Gelderse Ulft blogt voor Bakery Next over haar ervaringen tijdens haar opleiding Leidinggevende Bakkerij op het Summa…

Lees verder
Joep Gommans adviseert bakkers

Haal energie uit inspiratie: Kom je bakkerij uit!

05/06/2024

Ik zie het te vaak om me heen: bakkerijondernemers die uitgeblust zijn. Het energiepeil is laag en men loopt op de tenen. Na Corona lijkt het alsof we constant brandjes aan het blussen zijn. Tekorten…

Lees verder
De bakker

Jarig

25/04/2024

Onlangs was ik jarig. Wij bakkers en bakkersvrouwen worden natuurlijk ook ouder. Hoe doe je dat, als bakker jarig zijn? Ben je vrij, of werk je gewoon? Nodig je vrienden en familie uit of heb…

Lees verder
Joep Gommans adviseert bakkers

Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar hoe anders je bent

25/04/2024

Laten we het eens hebben over de supermarkt. Een plek waar je met een winkelwagen door gangpaden vol keuzestress navigeert, terwijl je probeert te onthouden wat je ook alweer nodig had. De supermarkt is als…

Lees verder