Cursus Bakkerijtechnologie voor professionals
12 maart 2024

Zo koppelt HAS Hogeschool theorie aan jouw eigen werksituatie. Tijdens de cursus leer je alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Na de theorie is het tijd om je kennis in de praktijk te brengen.
Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen aan bod: Bereidingsprocessen van brood, kneden, rijzen, bakken en bewaren. Ook banket, chocolade, cacaoboter-alternatieven en suikerwerk worden behandeld. Verder komen aan bod: Beschuit, roggebrood en zuurdesembrood, eigenschappen en functies van grond- en hulpstoffen en de relatie tussen grond- en hulpstoffen en het eindproduct.
Na het volgen van de cursus Bakkerijtechnologie kan een deelnemer eigenschappen van producten verklaren, het proces bijsturen door middel van de receptuur en de belangrijkste bereidingsprocessen benoemen.
Startdatum
De startdatum van de cursus Bakkerijtechnologie is 12 september 2024. Er zijn veertien lesavonden en twee practicumdagen. De cursus duurt vijf maanden en vraagt naast de lessen om ongeveer 4,5 aan zelfstudie per week.
Meer weten? Kijk op www.has.nl/bedrijfsopleidingen/cursus-bakkerijtechnologie/