Een leven lang ontwikkelen in de voedingsmiddelenindustrie met HAS green academy

06 februari 2024

De wereld om ons heen verandert snel. Ook het werken in de voedingsmiddelenindustrie verandert, door technologie, dataficering en robotisering. Dit leidt ertoe dat de behoefte aan technische basiskennis in de industrie toeneemt. Niet alleen om een betere gesprekpartner te zijn voor collega’s, klanten of toeleveranciers, maar ook om effectiever en efficiënter doelen te realiseren. HAS green academy speelt in op deze veranderingen met de cursus Kennismaking in Voedingsmiddelentechnologie.

Uitdagingen zoals tekorten op de arbeidsmarkt, vergrijzing, maatschappelijke transities en het verdwijnen van banen maakt een leven lang ontwikkelen voor iedereen noodzakelijk. HAS green academy vindt een leven lang ontwikkelen erg belangrijk. Daarom speelt zij in op de behoefte aan technologische basiskennis van voedingsmiddelen.
Tijdens de cursus krijg je inzicht in de processen en technieken die worden gebruikt om houdbare, smakelijke, veilige en voedzame producten te creëren. Van de samenstelling van voedingsmiddelen, de verschillende productieprocessen, van houdbaarheid van voedingsmiddelen tot het nut van kwaliteitsborging en de bijbehorende wet- en regelgeving – de ervaren docenten zullen je begeleiden bij het begrijpen en toepassen van de kennis die cruciaal is in de voedingsmiddelenindustrie.Ook is het mogelijk om de cursus op maat gemaakt voor jouw bedrijf en/of afdeling te laten verzorgen. Jaarlijks zijn er tientallen trajecten, volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de klanten. De precieze gewenste thema’s en de benodigde diepgang stemt HAS green academy samen met jou af.

De beschikbaarheid van meer mensen die technologische kennis toepassen in de praktijk is een noodzakelijke randvoorwaarde voor het realiseren van de transitie van bijvoorbeeld grondstoffen. Het tekort aan vakmensen die de transitie kunnen uitvoeren is echter groot. Bovendien volgen de technologische innovaties en andere vernieuwingen zich zo snel op, dat kennis en vaardigheden voortdurend moeten worden bijgeschoold om de ontwikkelingen bij te houden.Meer weten over de cursus of inschrijven voor de start op 26 februari 2024?

Bekijk hier de cursus en schrijf je in!