Finalisten van ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland’ zetten hun aardbeienslof in de spotlight
12 juli 2024

Na vier voorrondes in Utrecht, Eindhoven, Ridderkerk en Meppel met maar liefst 90 aanmeldingen, zijn de 15 beste aardbeiensloffen op dinsdag 11 juni bekend gemaakt. Tijdens de voorrondes beoordeelde een vakjury de aardbeiensloffen op smaak, uitvoering en originaliteit. De jury – bestaande uit Meester Patissier Hidde de Brabander, Dutch Pastry Team-lid Bart de Gans, patissier Jurgen Koens en een gastjurylid – was onder de indruk van de vernieuwende recepturen en vakkundige uitvoering van de deelnemers.
Ook de regionale en de landelijke pers hebben de finalisten opgepikt. Ze delen met veel enthousiasme dat hun regionale bakker in de top 15 is beland. Zo kopt de Haagsche Courant: ‘Komt de beste aardbeienslof uit Leidschendam?’. Het NoordHollandse Dagblad en het Algemeen Dagblad zetten bakkerij Dunselman, Wesseling en Vreugdenhil in de spotlight. Totaal heeft de berichtgeving al bijna 4 miljoen mensen bereikt. Ook de overige finalisten zijn niet te missen in de publicaties van lokale pers en op de eigen socialmediakanalen.

Ook in de bakkerijen laten de finalisten met trots zien dat hun slof meestrijdt om de felbegeerde titel. Met behulp van posters en chocoladedecoraties tonen de deelnemers in hun bakkerij of patisserie dat zij één van de 15 finalisten zijn. Op 16 september, tijdens de Beko Najaarsdagen strijden de finalisten om de eretitel ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’ en o.a. een seizoen aardbeien van Prestige Fruit. Tot die tijd kunnen zij hun huidige aardbeienslof perfectioneren en optimaliseren.
De finalisten:
- Stan Breukers van Banketbakkerij Lamers, Venlo
- Anouk Verschuren van Bakkerij van der Grijn, Groot-Ammers
- Maud van Dijk van Bakker van de Ven, Venhorst
- Teun van Dommelen van Breadpoint, Best
- Stijn van Efferen van Bakkerij Piekfijn, Kaatsheuvel
- Roy van Etten van Bakkerij Vreugdenhil, Maasdijk
- Dré Eversteijn van Banketbakkerij Wesseling, Leidschendam
- Henri de Groot van Bakkerij Oonk Glanerburg, Enschede
- Ben van Haren van Bakker Pim, Waalwijk
- Ailean Klaassens van De Bakkers van Verloop, Gorredijk
- Jorn Nieuwenhuis van Bistro 115, Almelo
- Jacobine van den Bos van Bakkerij Vermeij, Kampen
- Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg, Heusden
- Natasja Wever van Bakkerij Dunselman, Den Helder
- Henrik Wullems van De Ambachterij, Schoonrewoerd
Prestige Fruit organiseert ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’ in samenwerking met partners Beko Groothandel en Van Gelder Groente & Fruit.