Het Dutch Pastry Team bestaat dit jaar 25 jaar
03 maart 2024

Inmiddels is het uitgegroeid tot een team met acht leden en vier bestuursleden en dit aantal zal juist dit jaar nog flink groeien. Al 25 jaar staat dit team voor het delen van kennis en het inspireren van zowel (jonge) patissiers als mensen buiten de branche, door het ambacht “patisserie” tot een kunst te verheffen.
Geheel vrijwillig zetten de ambitievolle leden Kiki Suijkerbuijk, Joeri Vandekerkhove, Peter Remmelzwaal, Robin Hoedjes, Carlo Midiri, Raoul Andriessen en Bart de Gans hun beste beentje voor om de Nederlandse patisserie branche naar een hoger niveau te tillen. Dit doen ze onder andere door het organiseren van vakwedstrijden.

Maar dit is niet de enige uitbreiding van het team op die dag. ’s Avonds zullen tijdens een feestavond ter ere van dit jubileum een achttal patissiers aan dit gezelschap toegevoegd worden als ere-lid, oftewel “Member of Honor”. Dit is een selecte club van voormalig leden die om verschillende redenen veel voor het team hebben betekend en dit nog steeds doen, waaronder Rudolph van Veen en Jeroen Goossens als oprichters van dit team.

Wil je het Dutch Pastry Team of de deelnemers aan de wedstrijden in actie zien, kom dan 11 maart aanstaande naar de Dag van het Ambacht in de Evenementenhal in Gorinchem.