Het Dutch Pastry Team bestaat dit jaar 25 jaar

03 maart 2024

Het Nederlands Patisserie Team, oftewel het Dutch Pastry Team, bestaat uit enkele van de beste patissiers van Nederland en zelfs een enkele patissier uit België. Het is ooit opgericht door Rudolph van Veen, Jeroen Goossens, Robèrt van Beckhoven en Remco Dekker.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een team met acht leden en vier bestuursleden en dit aantal zal juist dit jaar nog flink groeien. Al 25 jaar staat dit team voor het delen van kennis en het  inspireren van zowel (jonge) patissiers als mensen buiten de branche, door het ambacht “patisserie” tot een kunst te verheffen.

Geheel vrijwillig zetten de ambitievolle leden Kiki Suijkerbuijk, Joeri Vandekerkhove, Peter Remmelzwaal, Robin Hoedjes, Carlo Midiri, Raoul Andriessen en Bart de Gans hun beste beentje voor om de Nederlandse patisserie branche naar een hoger niveau te tillen. Dit doen ze onder andere door het organiseren van vakwedstrijden.

De Dag van het Ambacht op 11 maart is hét moment om hier bij stil te staan.  Overdag worden daar de jaarlijkse wedstrijden Beste Bonbon van Nederland  en de Dutch Pastry Award gehouden. Ook de Dutch Pastry Award zal dit jaar voor de 25e keer plaats vinden en tijdens deze wedstrijd, waar de Beste Patissier van Nederland 2024 zal worden gekroond, treden de nummers 1, 2, en 3 als aspirant-lid toe tot het team.

Maar dit is niet de enige uitbreiding van het team op die dag. ’s Avonds zullen tijdens een feestavond ter ere van dit jubileum een achttal patissiers aan dit gezelschap toegevoegd worden als ere-lid, oftewel “Member of Honor”. Dit is een selecte club van voormalig leden die om verschillende redenen veel voor het team hebben betekend en dit nog steeds doen, waaronder Rudolph van Veen en Jeroen Goossens als oprichters van dit team.

Mede daarom is het Dutch Pastry Team meer levend dan ooit en met dit gegeven kan men verder bouwen en hopelijk in de toekomst actiever worden in waar het ooit mede voor in het leven is geroepen. Dat ze hierbij op de goede weg zijn bewijst de deelname van teamlid Carlo Midiri aan de World Chocolate Masters van 2022 en teamlid Raoul Andriessen is met het Belgische team al doorgedrongen tot de finale van de Coupe du Monde de la Patisserie. Wie weet staat er over een aantal jaren weer een Nederlandse World Chocolate Master of een Nederlands team als winnaars van de Coupe du Monde.

Wil je het Dutch Pastry Team of de deelnemers aan de wedstrijden in actie zien, kom dan 11 maart aanstaande naar de Dag van het Ambacht in de Evenementenhal in Gorinchem.