Nieuws

Verdiep je vakkennis met Bakkerijtechnologie van HAS green academy

15/05/2025

Op 11 september 2025 start de praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie aan de HAS green academy in ’s-Hertogenbosch. Deze cursus biedt professionals in de bakkerijsector een diepgaand inzicht in de technologische aspecten van brood, banket en zoetwaren.…

Lees verder

Ontdek de waarde van voedsel tijdens de Week Zonder Afval

15/05/2025

Tot en met 25 mei is het nog de landelijke Week Zonder Afval, een initiatief van Zero Waste Nederland. Deze jaarlijks terugkerende week richt zich op het terugdringen van verspilling, met speciale aandacht voor voedselafval.…

Lees verder

Jong bakkerstalent eert Prinses Beatrix met bijzondere high tea

15/05/2025

Prinses Beatrix heeft een ambachtelijke Moederdag-high tea ontvangen op Paleis Noordeinde. De NBOV organiseerde deze bijeenkomst. Vier jonge talenten uit de Nederlandse bakkerijbranche verzorgden de presentatie rond het thema ‘Het mooiste van Nederland’. Jorn Nieuwenhuis,…

Lees verder

Van ambitie naar actie: ‘Mijn start als PUM-vrijwilliger in India’

15/05/2025

PUM is een organisatie die vrijwilligers uit de bakkerijbranche uitzendt naar circa dertig ontwikkelingslanden. Daar stellen ze lokale ambitieuze ondernemers in staat om een structureel betere toekomst voor hun gemeenschap op te bouwen. Jan Erik…

Lees verder

Een wereld aan graanmogelijkheden

15/05/2025

Als we het over granen hebben, dan is tarwe waarschijnlijk het eerste graan dat bij de meesten van ons opkomt. Logisch ook, het is een van de meest geteelde gewassen ter wereld en verreweg het…

Lees verder

Food100 zoekt pioniers en impactmakers in de food-branche

15/05/2025

Food100 is op zoek naar de doeners, denkers en doorzetters die, soms tegen de stroom in, blijven bouwen aan de betere voedselwereld van morgen. De Food100 van 2025 belicht net als voorgaande jaren weer de…

Lees verder

Brenda Oosting volgt haar passie en wordt patissier

15/05/2025

Na een veelzijdige carrière in verschillende vakgebieden besloot Brenda Oosting (46) in 2020 haar passie te volgen. Na twee patisserie-opleidingen en ervaring in het werkveld weet ze precies wat ze wil: een baan als vakdocent…

Lees verder

Op bedrijfsbezoek met het Genootschap voor de Bakkerij

15/05/2025

Het Genootschap voor de Bakkerij organiseert een inspirerende en leerzame bijeenkomst op 3 juni. Leden en niet-leden worden ontvangen bij Bakkerij Heerschap voor een bedrijfsbezoek waarbij speciaal voor de gelegenheid een rondleiding en een presentatie…

Lees verder

Drie nieuwe Meesters geslaagd voor Meesterproef

15/05/2025

De Nederlandse bakkerijbranche is binnenkort drie Meesters rijker. Bas Gommans, Hans Peter Winter en Nick van Doorn hebben eind april met succes hun Meesterproef afgelegd en mogen zich binnenkort officieel Meester Patissier of Meester Boulanger…

Lees verder

Trend Decor introduceert de Imago Foodprinter

15/05/2025

-Bedrijfsinformatie- Al meer dan 25 jaar is Trend Decor dé expert op het gebied van foodprinting. Met eetbare prints maak je het mogelijk om gedetailleerde ontwerpen en gepersonaliseerde taarten te creëren, waardoor je je klanten…

Lees verder