Nieuws

Bakkerij De Ambachterij maakt de beste aardbeienslof

23/04/2025

Bakkerij De Ambachterij in Schoonrewoerd heeft aan de start van het aardbeienseizoen het officiële schildje in ontvangst genomen voor De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024. Bakker Henrik Wullems (32) ontving het schildje uit handen van…

Lees verder

Talent van de Toekomst 2025 bekroont gastronomische beloften

23/04/2025

Gastronomische talenten van Nederland zijn medio april de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2025. Het was de elfde editie van deze jaarlijkse vakwedstrijd, waaraan tachtig  jonge koks en gastheren en -vrouwen…

Lees verder

Nieuwe generatie medewerkers: hoe hou je ze bij de zaak?

23/04/2025

Hoe vind je jonge medewerkers en zorg je ervoor dat ze bij jou blijven werken? Door in te spelen op de behoefte en wensen van jonge mensen. Maar wat zoeken zij in hun werk? Wat…

Lees verder

Bakkerij Pim Filius maakt het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

09/04/2025

Na een spannende finale is op woensdag 2 april de winnaar van de competitie om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekendgemaakt door Paul Depla, de Burgemeester van Breda.  De prijsuitreiking vond plaats in Hotel Nassau Breda…

Lees verder

Broodpasta uit retourbrood enthousiast ontvangen op Duurzame Markt

09/04/2025

Onlangs stond het gemeentehuis van Leeuwarden vol kraampjes tijdens de Duurzame Markt. Het thema ‘Het Groene Marktplein’ trok honderden bezoekers; Jong en oud, sceptisch en geïnteresseerd, waarbij het een het ander niet uitsloot. Voor Bakery…

Lees verder

Kringlooplandbouw: hoe Kipster, Nijsen Company en partners het aanpakken

09/04/2025

De deelnemers van het cluster Circulaire Dierlijke Eiwitketen zijn goed bezig. Neem de samenwerking van Kipster, Nijsen Company en andere partners. Van akkerbouwer tot supermarkt en van bakker tot kippenboer: deze diverse groep bedrijven werkt…

Lees verder

Broodjes van Sam & Joris: 52 recepten voor het hele jaar

09/04/2025

Joris Bijdendijk & Samuel Levie hebben in een gezamenlijk boek 52 recepten verzameld voor allerlei broodjes. Het lekkerst bij thuiskomst van vakantie? Dat is volgens het duo het eerste broodje kaas. Goed brood, met harde…

Lees verder

Van der Steen opnieuw winnaar landelijke Paasbroodkeuring

09/04/2025

Van der Steen, De Echte Bakker uit Made, heeft begin deze maand opnieuw de landelijke Paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Een knappe prestatie. Voor het tweede jaar op rij sleept hij de titel in…

Lees verder

Korea is met zijn ‘K-Food’ hét partnerland van Anuga 2025

09/04/2025

Anuga, de internationale beurs voor de wereldwijde voedings- en drankenindustrie, heeft aangekondigd dat Korea het officiële partnerland is van het evenement in 2025. ). Met een groeiende exportstrategie en steeds meer Koreaanse invloeden op (Europese)…

Lees verder

Quatra neemt Royal Smilde Natura over

09/04/2025

De Quatra Groep heeft per 1 april 2025 het dochterbedrijf Royal Smilde Natura van Royal Smilde overgenomen. Met deze stap draagt Royal Smilde Natura haar activiteiten over aan een vertrouwde en gerenommeerde speler binnen de…

Lees verder