Nieuws

Feit of mythe: Is honing gezonder dan suiker?

09/04/2025

Veel van jouw klanten zouden eerder een lekkernij met honing kiezen, dan eentje met suiker. De consument denkt nog altijd dat de eerste veruit de verstandigste keuze is. Toch is honing niet gezonder dan suiker.…

Lees verder

Werken met de hygiënecode voor de brood- en banketbakker

09/04/2025

Het kan een hele klus zijn om een goede hygiëne-routine te ontwikkelen waar iedereen in het team in meedraait. Zeker met wisselende, zieke of te weinig medewerkers. Je hebt niet altijd tijd om ieders werkwijze…

Lees verder

Allard Jacobs reisde naar Rwanda om collega-bakkers de helpende hand te bieden

09/04/2025

REISVERSLAG PUM is een organisatie die vrijwilligers uit de bakkerijbranche uitzendt naar circa dertig ontwikkelingslanden. Daar stellen ze lokale ambitieuze ondernemers in staat om een structureel betere toekomst voor hun gemeenschap op te bouwen. De…

Lees verder

Zo etiketteer je je paaschocolade

09/04/2025

Met de Pasen in aantocht is het in elke chocolaterie of banketbakkerij weer feest. Je hebt meer chocolade in de winkel of bijzondere smaken en soorten, vaak met speciale luxe verpakkingen. Van chocolade paashazen tot…

Lees verder

Deadlines vergoedingen vanuit het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf

26/03/2025

Met de komst van de nieuwe Ambachtelijke Bakkers CAO zal er ook een nieuw Ambachtelijk Bakkers Fonds worden opgericht. Het huidige Sociaal Fonds Bakkersbedrijf (SFB) loopt op 31 juli af. Het SFB biedt werkgevers en…

Lees verder

Waardering voor het ondernemerschap; mag dat ietsje meer?

26/03/2025

In de campagne ‘Mag het ietsje minder zijn?’ pleit onder andere de NBOV voor minder complexe regels, minder lasten bij zieke medewerkers, minder werkgeverskosten en minder lasten- en regeldruk. Tegelijkertijd ziet de NBOV graag méér…

Lees verder

Gevluchte Turkse bakker boekt succes met traditionele baklava

26/03/2025

In de Almeerse bakkerij van Davut Cayan was het onlangs extra druk. De ramadan zorgt voor een enorme toename in de verkoop van zijn baklava. Samen met zijn gezin en werknemers draaide de bakker dagen…

Lees verder

Succesvol exporteren? Meld je aan voor het Oranje Handelsmissiefonds 2025

26/03/2025

Nederlandse mkb-ondernemingen met internationale ambities kunnen zich aanmelden voor een nieuwe ronde van het Oranje Handelsmissiefonds. Uit alle aanmeldingen selecteert het fonds tien winnaars. Zij krijgen een jaar lang professionele begeleiding bij hun entree op…

Lees verder

YingYing Xie deed mee aan World Skills: ‘Ik ging ontspannen de wedstrijd in’

26/03/2025

JONG TALENT YingYing Xie (22) is derdejaars student Zelfstandig Werkend Bakker bij Firda in Leeuwarden. In de toekomst wil ze heel graag haar eigen patisserie openen. Aan talent geen gebrek. Vorig jaar deed ze mee…

Lees verder

Businesslabels kleurrijk aanwezig op Bakkersvak

26/03/2025

– Bedrijfsinformatie – Het Businesslabels-team was aanwezig op Bakkersvak 2025, kijkt met veel plezier terug. ‘Wat een geweldige beurs was het’, zegt Ivar van der Molen. ‘Met onze opvallende oranje achterwand en een eersteklas plek…

Lees verder