Veel van jouw klanten zouden eerder een lekkernij met honing kiezen, dan eentje met suiker. De consument denkt nog altijd dat de eerste veruit de verstandigste keuze is. Toch is honing niet gezonder dan suiker.…
Lees verderHet kan een hele klus zijn om een goede hygiëne-routine te ontwikkelen waar iedereen in het team in meedraait. Zeker met wisselende, zieke of te weinig medewerkers. Je hebt niet altijd tijd om ieders werkwijze…
Lees verderREISVERSLAG PUM is een organisatie die vrijwilligers uit de bakkerijbranche uitzendt naar circa dertig ontwikkelingslanden. Daar stellen ze lokale ambitieuze ondernemers in staat om een structureel betere toekomst voor hun gemeenschap op te bouwen. De…
Lees verderMet de Pasen in aantocht is het in elke chocolaterie of banketbakkerij weer feest. Je hebt meer chocolade in de winkel of bijzondere smaken en soorten, vaak met speciale luxe verpakkingen. Van chocolade paashazen tot…
Lees verderMet de komst van de nieuwe Ambachtelijke Bakkers CAO zal er ook een nieuw Ambachtelijk Bakkers Fonds worden opgericht. Het huidige Sociaal Fonds Bakkersbedrijf (SFB) loopt op 31 juli af. Het SFB biedt werkgevers en…
Lees verderIn de campagne ‘Mag het ietsje minder zijn?’ pleit onder andere de NBOV voor minder complexe regels, minder lasten bij zieke medewerkers, minder werkgeverskosten en minder lasten- en regeldruk. Tegelijkertijd ziet de NBOV graag méér…
Lees verderIn de Almeerse bakkerij van Davut Cayan was het onlangs extra druk. De ramadan zorgt voor een enorme toename in de verkoop van zijn baklava. Samen met zijn gezin en werknemers draaide de bakker dagen…
Lees verderNederlandse mkb-ondernemingen met internationale ambities kunnen zich aanmelden voor een nieuwe ronde van het Oranje Handelsmissiefonds. Uit alle aanmeldingen selecteert het fonds tien winnaars. Zij krijgen een jaar lang professionele begeleiding bij hun entree op…
Lees verderJONG TALENT YingYing Xie (22) is derdejaars student Zelfstandig Werkend Bakker bij Firda in Leeuwarden. In de toekomst wil ze heel graag haar eigen patisserie openen. Aan talent geen gebrek. Vorig jaar deed ze mee…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – Het Businesslabels-team was aanwezig op Bakkersvak 2025, kijkt met veel plezier terug. ‘Wat een geweldige beurs was het’, zegt Ivar van der Molen. ‘Met onze opvallende oranje achterwand en een eersteklas plek…
Lees verder





