Hij werkte niet alleen schoon en netjes tijdens de IJsVak-Wedstrijden 2025, ook zijn persoonlijke verzorging en presentatie waren top. Volgens de Inspecteurs Voedselveiligheid is Tom Querido van IJssalon De Hoop daarom de terechte winnaar van…
Lees verderNina van Galen heeft tijdens de finale van een spannende competitie de beste bonbon van Nederland gemaakt. De prijs werd uitgereikt tijdens de laatste dag van Bakkersvak, op 11 maart. Zij mag de titel ‘Beste…
Lees verderBakkerij De Ambachterij in De Bilt bakt de lekkerste croissant van 2025. Dat is de uitkomst van de wedstrijd De Lekkerste Croissant van Nederland, die tijdens Bakkersvak werd gehouden. Het Nederlands Boulangerieteam organiseerde de competitie…
Lees verderEen glorieuze overwinning voor chocolatier Serena van Breukelen. Tijdens de Dutch Pastry Award 2025, gehouden op Bakkersvak en IJs-Vak in Evenementenhal Gorinchem, wist zij de jury te imponeren met haar prachtige creatie en sleepte zij…
Lees verderHet lekkerste ijs wordt gemaakt door Angelina Zuliani van Zuliani’s Gelato in Zoetermeer en de mooiste ijscoupe kun je eten bij IJssalon Bastani in Eindhoven. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de IJsVak-Wedstrijden in Gorinchem.…
Lees verderNederlanders hebben in 2024 vaker en meer biologisch gekocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers (YouGov, 2025) die Bionext heeft gepubliceerd. De groei (+7 procent) van de totale biologische omzet en volume zit voornamelijk in het…
Lees verderIn Nederland wordt een kwart van al ons eten verspild. Zo zijn er dagelijks zo’n 400.000 broden per dag over die naar diervoederbedrijven gaan of worden weggegooid. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om (brood)verspilling…
Lees verderEven snel een vers roombroodje, croissantje of krentenbol op het vuistje? Uit consumentenonderzoek van YouGov (GfK) blijkt dat de directe consumptie bij de bakker de afgelopen jaren toeneemt. Er wordt bij de bakkerij vaker spontaan…
Lees verderSlagroom is een onmisbaar ingrediënt in de bakkerijwereld en dat is niet zo gek. De Nederlandse consument is er namelijk dol op. Van verfijnde patisserie tot klassieke Nederlandse taarten, slagroom voegt niet alleen een romige…
Lees verderDe Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) heeft voor haar leden een onderscheidend gevelbordje gemaakt, dat staat voor kwaliteit en ambachtelijkheid. Voorheen werd jaarlijks een sticker uitgereikt, maar die bleek beperkt en ook vooral niet zichtbaar te…
Lees verder





