Nieuws

Tom Querido wint Voedselveiligheid Bokaal

13/03/2025

Hij werkte niet alleen schoon en netjes tijdens de IJsVak-Wedstrijden 2025, ook zijn persoonlijke verzorging en presentatie waren top. Volgens de Inspecteurs Voedselveiligheid is Tom Querido van IJssalon De Hoop daarom de terechte winnaar van…

Lees verder

Nina van Galen maakt de Beste Bonbon

13/03/2025

Nina van Galen heeft tijdens de finale van een spannende competitie de beste bonbon van Nederland gemaakt. De prijs werd uitgereikt tijdens de laatste dag van Bakkersvak, op 11 maart. Zij mag de titel ‘Beste…

Lees verder

De Lekkerste Croissant van het land

13/03/2025

Bakkerij De Ambachterij in De Bilt bakt de lekkerste croissant van 2025. Dat is de uitkomst van de wedstrijd De Lekkerste Croissant van Nederland, die tijdens Bakkersvak werd gehouden. Het Nederlands Boulangerieteam organiseerde de competitie…

Lees verder

Serena van Breukelen wint Dutch Pastry Award 2025

13/03/2025

Een glorieuze overwinning voor chocolatier Serena van Breukelen. Tijdens de Dutch Pastry Award 2025, gehouden op Bakkersvak en IJs-Vak in Evenementenhal Gorinchem, wist zij de jury te imponeren met haar prachtige creatie en sleepte zij…

Lees verder

Voor het lekkerste ijs van Nederland gaan we naar Zoetermeer

13/03/2025

Het lekkerste ijs wordt gemaakt door Angelina Zuliani van Zuliani’s Gelato in Zoetermeer en de mooiste ijscoupe kun je eten bij IJssalon Bastani in Eindhoven.  Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de IJsVak-Wedstrijden in Gorinchem.…

Lees verder

Nederlanders kopen vaker en meer biologisch

13/03/2025

Nederlanders hebben in 2024 vaker en meer biologisch gekocht, zo blijkt uit nieuwe cijfers (YouGov, 2025) die Bionext heeft gepubliceerd. De groei (+7 procent) van de totale biologische omzet en volume zit voornamelijk in het…

Lees verder

IntelligentFood maakt reststromen rendabel

13/03/2025

In Nederland wordt een kwart van al ons eten verspild. Zo zijn er dagelijks zo’n 400.000 broden per dag over die naar diervoederbedrijven gaan of worden weggegooid. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven om (brood)verspilling…

Lees verder

De ‘gemaksgeneratie’ en de kansen voor ambachtelijke bakkers

13/03/2025

Even snel een vers roombroodje, croissantje of krentenbol op het vuistje? Uit consumentenonderzoek van YouGov (GfK) blijkt dat de directe consumptie bij de bakker de afgelopen jaren toeneemt. Er wordt bij de bakkerij vaker spontaan…

Lees verder

Slagroom: Van rijkeluisproduct tot onderwerp van slapstick

13/03/2025

Slagroom is een onmisbaar ingrediënt in de bakkerijwereld en dat is niet zo gek. De Nederlandse consument is er namelijk dol op. Van verfijnde patisserie tot klassieke Nederlandse taarten, slagroom voegt niet alleen een romige…

Lees verder

IJsmakerskeurmerk voor op de gevel

13/03/2025

De Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) heeft voor haar leden een onderscheidend gevelbordje gemaakt, dat staat voor kwaliteit en ambachtelijkheid. Voorheen werd jaarlijks een sticker uitgereikt, maar die bleek beperkt en ook vooral niet zichtbaar te…

Lees verder