Nieuws

Finalisten bekend van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2025

27/02/2025

Tien bakkers hebben recentelijk het heugelijke nieuws te horen gekregen dat zij in de finale staan van de competitie Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. De bakkers werden verrast door een bezoek van het bestuur van de…

Lees verder

Keilekker-bakker zingt carnavalskraker

27/02/2025

Geen Oeteldonk zonder worstenbrôôd, dat moge duidelijk zijn. Maar toen de bakkerij van Keilekker in eigen bewoordingen ‘in d’n hens’ leek te staan, sloeg de schrik om het hart van menig carnavalsvierder. ‘Is er dees…

Lees verder

Bake for Life Rally voor bakkerijen in Afrika

27/02/2025

Na het succes van vorig jaar organiseren een aantal vrijwilligers van de Stichting Bake for Life ook dit jaar de inmiddels befaamde Bake for Life Rally. Op zaterdag 17 mei gaan rallyliefhebbers opnieuw de uitdaging…

Lees verder

Jorn Nieuwenhuis  en Rick Tjoelker winnen Gouden Gard 2024-2025

27/02/2025

De winnaars van de prestigieuze Gouden Gard 2024-2025 zijn bekendgemaakt. Jorn Nieuwenhuis van Holy Sweets in Nijmegen heeft de Gouden Gard Patisserie 2024-2025 gewonnen. De Gouden Gard Boulangerie ging naar Rick Tjoelker van Bakkerij Pots…

Lees verder

Nieuwe samenwerking vermindert CO2-uitstoot broodproductie

27/02/2025

Dossche Mills, AGRAVIS en OCI Nitrogen, een volledige dochteronderneming van OCI Global, werken samen om de duurzame productie van tarwe op te schalen. Dit initiatief vermindert de ecologische voetafdruk van brood en andere tarweproducten aanzienlijk.…

Lees verder

OPINIE: Bezwaren rondom bezoek NVWA

27/02/2025

OPINIE door Henri van Geffen   Op 13 januari j.l. heeft een toezichthouder ons bedrijf bezocht. Het zou gaan om een herhaalinspectie, maar dit was zeker niet het geval. De inspecteur wilde per se toegang…

Lees verder

Bakkersvak & IJs-Vak 2025: Proef, leer en beleef het ambacht

13/02/2025

Van 9 t/m 11 maart 2025 is het weer zover: Bakkersvak & IJs-Vak opent de deuren in Evenementenhal Gorinchem. Hét evenement waar vakmanschap, innovatie en smaak samenkomen. Of je nu bakker, patissier, ijsbereider of horecaprofessional…

Lees verder

Petit Pastry: Luxe Witte Petit Four en Pastelkleurige Fruit Petit Fours

13/02/2025

– Bedrijfsinformatie – BAKKERSVAK MARKTKRAAM 11 De bakkers van Petit Pastry zijn de uitdaging aan gegaan. Als petit fours-specialist willen zij hun klanten blijven verrassen. Daarom hebben ze een tweetal concepten ontwikkeld waarmee de ambachtelijke…

Lees verder

Marti Orbak Software en Evers Kassasystemen: Bakkerijsoftware die Werkt voor de Bakker

13/02/2025

 – Bedrijfsinformatie – BAKKERSVAK STAND G 16 Tijdens Bakkersvak op 9, 10 en 11 maart presenteren Marti Orbak Software en Evers Kassasystemen  innovatieve bakkerijsoftware die werkt vóór de bakker. In een tijd waarin veel bakkers…

Lees verder

Hoe communiceer je met jonge bakkerijmedewerkers?

13/02/2025

Hoe ga je om met nieuwe werknemers in de bakkerij? Of met stagiairs of jonge sollicitanten? Hoe trek je die laatste überhaupt? De nieuwjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij en de jonge professionals van…

Lees verder