Nieuws

Hoe gaat het nu met de bakkerij-actie voor Oekraïne?

13/02/2025

Willem Kaleb Fennema, die namens de stichting Hope4Ukraine hulp biedt aan de oorlogsslachtoffers in Oekraïne, deed onlangs een oproep voor het doneren van geld, bakkerijmachines en grondstoffen. Bakery Sweets Center, waar Willem stage liep, besteedde…

Lees verder

Themamiddag Brood: smaakvolle reis door de geschiedenis

13/02/2025

Bakkerijmuseum Medemblik organiseert samen met Eet!Verleden een inspirerende themamiddag over brood. Op zondag 22 juni 2025 van 13.30 tot 17.00 uur kan de bezoeker zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van dit dagelijkse levensmiddel. Het…

Lees verder

Taartjesactie bij Klink voor VV Wilhelmus

13/02/2025

Op 1 februari was de aftrap van een smakelijke samenwerking tussen VV Wilhelmus en Bakker Klink in Voorburg. De actie draait om het speciaal ontworpen Wilhelmus-taartje, een traktatie met een harde wenerbodem, luchtige sinaasappelcake, en…

Lees verder

Broodje Elvis van Melloney Lapidaire wint NK Broodbeleggen

13/02/2025

Melloney Lapidaire (29) uit Eindhoven is met haar Broodje Elvis uitgeroepen tot winnaar van het eerste NK Broodbeleggen. Het Broodje Elvis bestaat uit een brioche met pindakaas, banaan, bacon en jam en is een variant…

Lees verder

Eko-bakkerij Bolhuis zoekt opvolger met passie en principes

13/02/2025

Je kan een begrip zijn in heel Friesland en zelfs daarbuiten. Je kan de énige volledig biologische ambachtelijke bakker van de provincie zijn. De zaak mag razend goed lopen en een fijne trouwe klantenkring hebben.…

Lees verder

Bagels en donuts: van Joodse traditie tot wereldwijde hit

29/01/2025

Ze zijn niet meer weg te denken uit de eigentijdse bakkerij: bagels en donuts. Zeker onder jeugd wint het ronde broodje nog altijd aan populariteit en de trends in toppings en vullingen volgen elkaar in…

Lees verder

Ontwikkeling eiwitrijke waterlinzen als duurzaam ingrediënt

29/01/2025

Het onderzoeksproject ‘Duurzame eiwitten: Eendje meer’ wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit vijf Nederlandse hogescholen (Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Inholland en Hanze Groningen), samen met bedrijven en experts.…

Lees verder

Patisserietrends 2025: Technologie, fusion, petit fours en lekker pittig

29/01/2025

Van technologie-gedreven innovaties, tot de fusie van wereldwijde smaken, perfect geportioneerde traktaties en pittige lekkernijen; het zijn dé patisserietrends voor 2025. Dat blijkt uit het doorlopende, wereldwijde consumentenonderzoek van Taste Tomorrow. We zetten ze belangrijkste…

Lees verder

Chocoladebezorgd wint Jonge Ondernemersprijs 2024

29/01/2025

Chocoladebezorgd, onder leiding van oprichter Jan-Jaap Plaizier,  heeft de prestigieuze Jonge Ondernemersprijs (JOP) 2024 gewonnen. Samen met drie andere bedrijven uit Friesland, Groningen en Drenthe streed het chocoladebedrijf om deze felbegeerde award, die jonge ondernemers…

Lees verder

Hans Neef over zijn Chocoladefabriek: ‘Niet te groot en niet te klein’

29/01/2025

De Chocoladefabriek in Heerhugowaard bestaat 75 jaar. In 2012 nam Hans Neef de productielocatie over van de familie Rijkenberg en herdoopte het bedrijf in 2019 in ‘De Chocoladefabriek’. Waar tien jaar geleden nog ruim de…

Lees verder