Willem Kaleb Fennema, die namens de stichting Hope4Ukraine hulp biedt aan de oorlogsslachtoffers in Oekraïne, deed onlangs een oproep voor het doneren van geld, bakkerijmachines en grondstoffen. Bakery Sweets Center, waar Willem stage liep, besteedde…
Lees verderBakkerijmuseum Medemblik organiseert samen met Eet!Verleden een inspirerende themamiddag over brood. Op zondag 22 juni 2025 van 13.30 tot 17.00 uur kan de bezoeker zich onderdompelen in de rijke geschiedenis van dit dagelijkse levensmiddel. Het…
Lees verderOp 1 februari was de aftrap van een smakelijke samenwerking tussen VV Wilhelmus en Bakker Klink in Voorburg. De actie draait om het speciaal ontworpen Wilhelmus-taartje, een traktatie met een harde wenerbodem, luchtige sinaasappelcake, en…
Lees verderMelloney Lapidaire (29) uit Eindhoven is met haar Broodje Elvis uitgeroepen tot winnaar van het eerste NK Broodbeleggen. Het Broodje Elvis bestaat uit een brioche met pindakaas, banaan, bacon en jam en is een variant…
Lees verderJe kan een begrip zijn in heel Friesland en zelfs daarbuiten. Je kan de énige volledig biologische ambachtelijke bakker van de provincie zijn. De zaak mag razend goed lopen en een fijne trouwe klantenkring hebben.…
Lees verderZe zijn niet meer weg te denken uit de eigentijdse bakkerij: bagels en donuts. Zeker onder jeugd wint het ronde broodje nog altijd aan populariteit en de trends in toppings en vullingen volgen elkaar in…
Lees verderHet onderzoeksproject ‘Duurzame eiwitten: Eendje meer’ wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit vijf Nederlandse hogescholen (Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Inholland en Hanze Groningen), samen met bedrijven en experts.…
Lees verderVan technologie-gedreven innovaties, tot de fusie van wereldwijde smaken, perfect geportioneerde traktaties en pittige lekkernijen; het zijn dé patisserietrends voor 2025. Dat blijkt uit het doorlopende, wereldwijde consumentenonderzoek van Taste Tomorrow. We zetten ze belangrijkste…
Lees verderChocoladebezorgd, onder leiding van oprichter Jan-Jaap Plaizier, heeft de prestigieuze Jonge Ondernemersprijs (JOP) 2024 gewonnen. Samen met drie andere bedrijven uit Friesland, Groningen en Drenthe streed het chocoladebedrijf om deze felbegeerde award, die jonge ondernemers…
Lees verderDe Chocoladefabriek in Heerhugowaard bestaat 75 jaar. In 2012 nam Hans Neef de productielocatie over van de familie Rijkenberg en herdoopte het bedrijf in 2019 in ‘De Chocoladefabriek’. Waar tien jaar geleden nog ruim de…
Lees verder





