Overgewicht en obesitas blijven wereldwijd toenemen. Eetsnelheid wordt gezien als belangrijke factor voor voedsel- en energie-inname. De eetsnelheid, gedefinieerd als de hoeveelheid (gram) voedsel die per minuut wordt geconsumeerd, wordt voornamelijk beïnvloed door de textuur…
Lees verderOp 9, 10 en 11 maart 2025 vindt de volgende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Naast het uitgebreide aanbod van exposanten, innovaties en workshops, staan ook dit jaar weer twee prestigieuze…
Lees verderHerman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen is de Beste Echte Bakker van 2025. Deze prestigieuze titel is voor de gilde-bakker die het hoogste scoort in de ranking van onaangekondigde kwaliteitskeuringen, de productkeuringen en klantbeleving.…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – Sovital is altijd al een topfavoriet onder broodliefhebbers. Daarom lanceert Ireks met trots het nieuwe Sovital Volkorenbrood! Dit brood is speciaal ontwikkeld voor een actieve en gezonde levensstijl. Vandaag de dag willen…
Lees verderOPINIE door Nico Jonker Als ex ondernemer van 78 jaar hoef ik eigenlijk geen zorgen te hebben. Pensioen heb ik nauwelijks opgebouwd. Mede door enkele baantjes in loondienst geniet ik al ongeveer vijftien jaar…
Lees verderTijdens Bakkersvak 2025 wordt de lekkerste croissant van Nederland bekroond. Het Nederlands Boulangerieteam organiseert samen met Debic, het professionele zuivelmerk van FrieslandCampina voor bakkers en patissiers, de wedstrijd ‘De Lekkerste Croissant van Nederland’. Ambitieuze bakkers…
Lees verderDe voorbereidingen zijn in volle gang en Bakkersvak belooft dit jaar weer een smakelijk spektakel te worden. Op 9, 10 en 11 maart 2025 wordt Evenementenhal Gorinchem opnieuw dé ontmoetingsplek voor professionals uit de bakkerij-…
Lees verderDe Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) heeft een onderhandelingsakkoord bereikt met de vakbonden CNV en FNV. Daarmee is een nieuwe CAO voor de industriële bakkerij dichtbij, de eerste specifiek voor de industrie. Deze CAO…
Lees verderOp 20 januari barstte de strijd los om het meest briljante belegde broodje van Nederland tijdens de eerste editie van het NK Broodbeleggen. Ter ere van de Week van het Brood, gaan in dit kampioenschap…
Lees verderSinds dit studiejaar is Rudolph van Veen, de bekende Meesterpatissier en Meesterkok, ambassadeur van de opleidingen Brood & Banket van het ROC van Amsterdam – MBO College Centrum. Op de open dag van zaterdag 25…
Lees verder





