Nieuws

Invloed van broodeigenschappen op de eetsnelheid onderzocht

29/01/2025

Overgewicht en obesitas blijven wereldwijd toenemen. Eetsnelheid wordt gezien als belangrijke factor voor voedsel- en energie-inname. De eetsnelheid, gedefinieerd als de hoeveelheid (gram) voedsel die per minuut wordt geconsumeerd, wordt voornamelijk beïnvloed door de textuur…

Lees verder

Hoog niveau verwacht bij Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland

29/01/2025

Op 9, 10 en 11 maart 2025 vindt de volgende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Naast het uitgebreide aanbod van exposanten, innovaties en workshops, staan ook dit jaar weer twee prestigieuze…

Lees verder

Herman Schepers is de Beste Echte Bakker

29/01/2025

Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen is de Beste Echte Bakker van 2025. Deze prestigieuze titel is voor de gilde-bakker die het hoogste scoort in de ranking van onaangekondigde kwaliteitskeuringen, de productkeuringen en klantbeleving.…

Lees verder

Sovital Volkoren: lekker, voedzaam en vitaal van Ireks

29/01/2025

– Bedrijfsinformatie – Sovital is altijd al een topfavoriet onder broodliefhebbers. Daarom lanceert Ireks met trots het nieuwe Sovital Volkorenbrood! Dit brood is speciaal ontwikkeld voor een actieve en gezonde levensstijl. Vandaag de dag willen…

Lees verder

Ingezonden brief (II): Pensioenen voor de bakkers, een zekerheid of een zorg?

29/01/2025

OPINIE door Nico Jonker   Als ex ondernemer van 78 jaar hoef ik eigenlijk geen zorgen te hebben. Pensioen heb ik nauwelijks opgebouwd. Mede door enkele baantjes in loondienst geniet ik al ongeveer vijftien jaar…

Lees verder

Eerste editie Lekkerste Croissant van Nederland op Bakkersvak

29/01/2025

Tijdens Bakkersvak 2025 wordt de lekkerste croissant van Nederland bekroond. Het Nederlands Boulangerieteam organiseert samen met Debic, het professionele zuivelmerk van FrieslandCampina voor bakkers en patissiers, de wedstrijd ‘De Lekkerste Croissant van Nederland’. Ambitieuze bakkers…

Lees verder

Laat je inspireren op Bakkersvak & IJs-Vak 2025 en registreer nu

27/01/2025

De voorbereidingen zijn in volle gang en Bakkersvak belooft dit jaar weer een smakelijk spektakel te worden. Op 9, 10 en 11 maart 2025 wordt Evenementenhal Gorinchem opnieuw dé ontmoetingsplek voor professionals uit de bakkerij-…

Lees verder

Onderhandelingsakkoord bereikt over de eerste CAO Industriële Bakkerij

22/01/2025

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) heeft een onderhandelingsakkoord bereikt met de vakbonden CNV en FNV. Daarmee is een nieuwe CAO voor de industriële bakkerij dichtbij, de eerste specifiek voor de industrie. Deze CAO…

Lees verder

NK Broodbeleggen: tijgerbol met kokosbrood en pindakaas?

21/01/2025

Op 20 januari barstte de strijd los om het meest briljante belegde broodje van Nederland tijdens de eerste editie van het NK Broodbeleggen. Ter ere van de Week van het Brood, gaan in dit kampioenschap…

Lees verder

Rudolph van Veen op open dag bij de brood- & banketopleidingen van het ROCvA

20/01/2025

Sinds dit studiejaar is Rudolph van Veen, de bekende Meesterpatissier en Meesterkok, ambassadeur van de opleidingen Brood & Banket van het ROC van Amsterdam – MBO College Centrum. Op de open dag van zaterdag 25…

Lees verder