Nieuws

Brood & Banket van ROCvA heeft nieuwe multifunctionele opleidingskeuken

16/01/2025

Bijar Altalabani, Lid van de Raad van Bestuur van ROC van Amsterdam-Flevoland heeft een gloednieuwe, multifunctionele opleidingskeuken geopend bij MBO College Centrum. Met maar liefst 24 werkplekken is deze keuken geschikt voor alle examens voor…

Lees verder

Bakeplus IJsdagen 2025: Innovatie en noviteiten in Kesteren

16/01/2025

Na het succes van 2024 organiseert Bakeplus ook dit jaar weer de Bakeplus IJsdagen. Dit evenement biedt de gelegenheid om de nieuwste ijssmaken te proeven en unieke creaties te ontdekken. De Bakeplus IJsdagen vinden plaats…

Lees verder

De Voorjaarscatalogus van Dekom is uit

15/01/2025

– Bedrijfsinformatie – Dekom heeft begin deze maand weer haar nieuwe Voorjaarscatalogus 2025 via een direct-mailing over geheel Nederland verspreid. In deze catalogus staan weer de bekende decoraties in chocolade, marsepein, suiker en kunststof voor…

Lees verder

Ronald van Kolthoorn zet Bakker Bart op de kaart in Wageningen

15/01/2025

– Bakker Bart – Met zijn derde vestiging in slechts vijf jaar tijd bewijst Ronald van Kolthoorn dat jong ondernemerschap en innovatie hand in hand gaan. Op 12 november opende hij met trots de deuren…

Lees verder

Ingezonden brief: Pensioenen voor de bakkers, een zekerheid of een zorg?

15/01/2025

OPINIE door Peter de Wit Er is veel aan de hand met de pensioenvoorziening van werknemers. Het zal niemand ontgaan zijn dat het zo vertrouwde pensioenstelsel, in Nederland nog altijd een van de beste ter…

Lees verder

Flinke verbouwing en meer zelfbediening bij Bakkerij Jack Poell

15/01/2025

Bakkerij Jack Poell uit Eindhoven heeft een metamorfose ondergaan. De zaak is grondig verbouwd en inmiddels feestelijk heropend. Ton en Sanne Poell, vierde generatie in dit familiebedrijf, zijn enorm blij met het resultaat. Ton en…

Lees verder

Nieuwe RI&E voor ambachtelijke bakkers officieel erkend

15/01/2025

De Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) heeft een nieuwe Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) ontwikkeld voor de ambachtelijke bakkers. Deze RI&E is inmiddels erkend door het Steunpunt RI&E, wat een belangrijke stap is voor de…

Lees verder

Afsluiting Mama Brood-actie

15/01/2025

De actie ‘Mama Brood’, die in 2012 is opgezet door bakker Eric van Otten en Peter van der Wal, is tot een succesvol einde gekomen. In samenwerking met Bakels kon deze actie landelijk worden uitgerold.…

Lees verder

IJsVak-Wedstrijden 2025: wie maakt het lekkerste ijs van Nederland?

15/01/2025

Van zondag 9 tot en met dinsdag 11 maart 2025 vindt Bakkersvak en IJs-Vak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Drie dagen lang staat vakmanschap centraal, met als een van de hoogtepunten de IJsVak-Wedstrijden: de competitie waarin…

Lees verder

Bio-zaken maken de balans op: Kerstdagen impuls voor nieuwe klanten

15/01/2025

Rondom afgelopen Kerst was het ook bij de biologische supermarkten, bakkerijen en slagers extra druk. Niet alleen met vaste klanten, maar ook veel nieuwe klanten wisten de bio-winkels rondom de feestdagen goed te vinden. Vooral…

Lees verder