Nieuws

Hoe maak je een goede ‘prompt’? Workshop ChatGPT biedt uitkomst

20/11/2024

Na het succes van de verkennende workshop over ChatGPT die Bakery Sweets Center (BSC) eerder verzorgde, was er behoefte aan verdieping. Wat kun je ermee in de dagelijkse praktijk binnen onze branche? Een terugblik op…

Lees verder

Topopleiding van Aeres Hogeschool Wageningen inspireert jong talent

20/11/2024

De Associate degree ‘Educatief professional beroepsonderwijs Horeca, Bakkerij en Recreatie’ van Aeres Hogeschool Wageningen is bekroond tot topopleiding 2025. Deze tweejarige deeltijdopleiding leidt studenten op tot educatieve professionals die klaarstaan om hun passie voor de…

Lees verder

Boost je zaak: Wat Horecava 2025 voor jou in petto heeft

20/11/2024

De Horecava 2025 (13, 14, 15 en 16 januari 2025) staat voor de deur en dit jaar zit het bomvol inspiratie en innovaties speciaal voor jou. Of je nu een bakkerij runt, een gezellige broodjeszaak…

Lees verder

Bestel je promomateriaal: Week van het Brood met NK Broodbeleggen

20/11/2024

De Week van het Brood (van 20 tot en met 26 januari) komt er weer aan en wel met een nieuwe invulling: het NK Broodbeleggen. Het NK, dat zich vooral richt op thuiswonende kinderen en…

Lees verder

Gerda Verburg nieuwe voorzitter Samen Tegen Voedselverspilling

20/11/2024

Op de International Day of Awareness of Food Loss and Waste heeft de stichting Samen Tegen Voedselverspilling bekendgemaakt dat Gerda Verburg de nieuwe voorzitter wordt. Ze zal op 2 december formeel het stokje overnemen van…

Lees verder

Terugblik Nationaal Schoolontbijt: samen werken aan gezonde ontbijtgewoontes

20/11/2024

Vorige maand vond onder grote belangstelling weer de landelijke ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Nog altijd beginnen meer dan 70.000 basisschoolkinderen dagelijks hun schooldag zonder ontbijt, zo blijkt uit  onderzoek in opdracht van het…

Lees verder

Plantaardig en in balans: speel in op de chocoladetrends van 2025

20/11/2024

Inspelen op de vier belangrijkste chocoladetrends voor 2025? Van het gebruik van superfoods tot het vinden van de juiste voedingsbalans; het zijn ontwikkelingen die blijken uit wereldwijde online consumentengegevens van Taste Tomorrow. De trends en…

Lees verder

Wat kan je als bakker met de trend rondom eiwitten?

20/11/2024

We zien steeds meer producten in de schappen met ‘extra eiwitten’ of met de voedingsclaim ‘eiwitrijk’. Van kwark tot chips, en zelfs brood met extra eiwitten. Bewuste consumenten, of ze nu sportief zijn, willen afvallen…

Lees verder

Rudolph van Veen ambassadeur bakkerijopleidingen ROCvA

20/11/2024

Sinds dit studiejaar is Rudolph van Veen, Meesterpatissier en Meesterkok en bekend van tv en Instagram, ambassadeur van de opleidingen Brood & Banket van het ROC van Amsterdam – MBO College Centrum. Vorige maand gaf…

Lees verder

De Grote Sinterklaasfilm: Stampij in de Bakkerij

20/11/2024

De Grote Sinterklaasfilm: Stampij in de Bakkerij Het leukste feest van het jaar staat voor de deur, en dit jaar wordt Sinterklaas extra bijzonder met de zesde editie van de bioscoopfilm De Grote Sinterklaasfilm. De…

Lees verder