Nieuws

Bakkracht werkt met campagne aan instroom jongeren in sector

20/11/2024

De bakkerijbranche heeft grote behoefte aan instroom van nieuwe medewerkers. Om meer jongeren te interesseren in een bakkerijopleiding en het werk in de bakkerij, zet Stichting Bakkracht stevig in op het creëren van een positief…

Lees verder

Verspillingsvrije Week: recyclebare nudge-sticker op 1,5 miljoen broden

20/11/2024

De Verspillingsvrije Week 2024 (9 tot en met 15 september) stond weer bol van de landelijke en lokale acties. Aan deze zesde editie deden weer meer partners mee om Nederlanders te inspireren om geen voedsel…

Lees verder

Nederlandse equipe bereidt zich voor op Coupe du Monde 2027

20/11/2024

Na een indrukwekkende pauze van vijftien jaar keert Nederland terug op de voorgrond van de internationale patisserie: Coupe du Monde de la Patisserie. De prestigieuze wedstrijd staat bekend als de Olympische Spelen van de patisserie.…

Lees verder

Nieuwbouw Baktotaal biedt ruimte voor breder assortiment

20/11/2024

– Bedrijfsinformatie – Enige tijd terug opende Baktotaal, marktleider in bakproducten op de consumentenmarkt en tevens groothandel, de deuren van een gloednieuw pand van maar liefst 7000 vierkante meter. Deze verhuizing naar een grotere locatie…

Lees verder

Uitslag Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden 2024

20/11/2024

Jaarlijks organiseert de stichting BakkersVakWedstrijden in november vakwedstrijden voor ambachtelijke brood-, banket- en koekbakkers. Dit jaar werden die wedstrijden gehouden in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Daar werd in een overvol Fean Plaza op…

Lees verder

SIAL Paris 2024 breekt records op zestigste verjaardag

06/11/2024

De organisatie van SIAL Paris, de internationale B2B foodbeurs, kan terugkijken op een succesvolle editie, afgelopen oktober. Meer dan 285.000 professionals uit de hele wereld verzamelden zich om de nieuwste trends en innovaties in de…

Lees verder

FutureMakers matcht werkzoekers en studenten aan bakkers

06/11/2024

Tijdens FutureMakers in Leeuwarden presenteerden vertegenwoordigers van 26 bedrijven uit de bakkerij, zoetwaren, maak- en procesindustrie zich 9 oktober aan werkzoekenden en studenten. Er werden goede gesprekken gevoerd, waarvan een aantal een vervolg krijgt. Het…

Lees verder

Innovatie: cacaoproductie via celkweek

06/11/2024

Sparkalis, het investeringsfonds dat de Belgische Puratos Group heeft opgezet, neemt deel aan de nieuwste investeringsronde van de Amerikaanse start-up California Cultured, die werkt aan cacaoproductie via celkweek. Het bedrijf ontwikkelde een geavanceerd proces waarmee…

Lees verder

Strategische Visie Bakkerijketen 2040

06/11/2024

2040 lijkt nog ver weg, maar het wordt een tijd waarin veel op de bakkerijbranche afkomt. Frank Janssen, directeur a.i. van het NBC: ‘We zullen tegen grenzen aanlopen qua milieu-impact, klimaat, energie en arbeid.’ Om…

Lees verder

Suikerarm ijs, maar dan niet korrelig

06/11/2024

De Wageningse onderzoekster Qi Wang heeft een nieuwe variant van suikerarm ijs ontwikkeld dat qua textuur en smelteigenschappen lijkt op traditioneel ijs. Door de helft van de suiker te vervangen door opgebroken eiwitten of de…

Lees verder