De bakkerijbranche heeft grote behoefte aan instroom van nieuwe medewerkers. Om meer jongeren te interesseren in een bakkerijopleiding en het werk in de bakkerij, zet Stichting Bakkracht stevig in op het creëren van een positief…
Lees verderDe Verspillingsvrije Week 2024 (9 tot en met 15 september) stond weer bol van de landelijke en lokale acties. Aan deze zesde editie deden weer meer partners mee om Nederlanders te inspireren om geen voedsel…
Lees verderNa een indrukwekkende pauze van vijftien jaar keert Nederland terug op de voorgrond van de internationale patisserie: Coupe du Monde de la Patisserie. De prestigieuze wedstrijd staat bekend als de Olympische Spelen van de patisserie.…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – Enige tijd terug opende Baktotaal, marktleider in bakproducten op de consumentenmarkt en tevens groothandel, de deuren van een gloednieuw pand van maar liefst 7000 vierkante meter. Deze verhuizing naar een grotere locatie…
Lees verderJaarlijks organiseert de stichting BakkersVakWedstrijden in november vakwedstrijden voor ambachtelijke brood-, banket- en koekbakkers. Dit jaar werden die wedstrijden gehouden in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Daar werd in een overvol Fean Plaza op…
Lees verderDe organisatie van SIAL Paris, de internationale B2B foodbeurs, kan terugkijken op een succesvolle editie, afgelopen oktober. Meer dan 285.000 professionals uit de hele wereld verzamelden zich om de nieuwste trends en innovaties in de…
Lees verderTijdens FutureMakers in Leeuwarden presenteerden vertegenwoordigers van 26 bedrijven uit de bakkerij, zoetwaren, maak- en procesindustrie zich 9 oktober aan werkzoekenden en studenten. Er werden goede gesprekken gevoerd, waarvan een aantal een vervolg krijgt. Het…
Lees verderSparkalis, het investeringsfonds dat de Belgische Puratos Group heeft opgezet, neemt deel aan de nieuwste investeringsronde van de Amerikaanse start-up California Cultured, die werkt aan cacaoproductie via celkweek. Het bedrijf ontwikkelde een geavanceerd proces waarmee…
Lees verder2040 lijkt nog ver weg, maar het wordt een tijd waarin veel op de bakkerijbranche afkomt. Frank Janssen, directeur a.i. van het NBC: ‘We zullen tegen grenzen aanlopen qua milieu-impact, klimaat, energie en arbeid.’ Om…
Lees verderDe Wageningse onderzoekster Qi Wang heeft een nieuwe variant van suikerarm ijs ontwikkeld dat qua textuur en smelteigenschappen lijkt op traditioneel ijs. Door de helft van de suiker te vervangen door opgebroken eiwitten of de…
Lees verder





