Ongezonde voedingskeuze is in veel landen al de meest logische keuze geworden, met alle gezondheidsgevolgen van dien. Het kán anders, vinden voorlopers TastyBasics en Hutten. Zij laten onder de vlag van de Healthy Food Coalition…
Lees verderIn de Arbowet staat dat werkgevers moeten zorgen voor een gezonde en veilige werkplek, een onderdeel van de zorgplicht. Om ervoor te zorgen dat medewerkers gezond aan het werk kunnen blijven, is het belangrijk om…
Lees verderOver tarwe gaan allerlei verhalen en vooroordelen rond. Krijg je er in de winkel regelmatig vragen over? Brood.net heeft alle informatie over tarwe voor jou en je team op een rij gezet. Tarwe is al…
Lees verderTijdens de grootste editie ooit van ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland’ is Henrik Wullems van Bakkerij De Ambachterij in Schoonrewoerd gekroond tot winnaar. Maar liefst negentig bakkers gingen dit jaar de uitdaging aan om de…
Lees verderAmbachtelijke en industriële bakkerijen die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf (SFB) kunnen gebruikmaken van SFB-subsidie op specifieke, van tevoren beoordeelde trainingen. Vanaf nu kunnen bedrijven ook subsidie aanvragen voor trainingen die SFB niet al…
Lees verderDe toonaangevende wereldvakbeurs Anuga voor Food & Beverage Business, presenteert zich van 4 tot 8 oktober 2025 in Keulen met een nieuw ontworpen hal-structuur. Dankzij gerichte strategische aanpassingen zijn de afzonderlijke beurzen duidelijker gesegmenteerd en…
Lees verderIn theaterseizoen 2020-2021 stond Robèrt van Beckhoven op het toneel met zijn foodexperience. Dat smaakte naar meer. Daarom presenteert hij nu de voorstelling Meesterlijk Feest, in 2024 en 2025 te zien in theaters in heel…
Lees verderOp 25 en 26 september opent Intrafood voor de tiende keer haar deuren voor professionals uit de voedingsindustrie in de Benelux die betrokken zijn bij creatie, productontwikkeling en productie van food & beverage. Deze editie…
Lees verderNa het bereiken van een onderhandelingsresultaat voor de sector-cao Zoetwaren op 17 juni 2024 door de vier sociale partners zijn hun achterbannen inmiddels ook akkoord gegaan met het resultaat. De sociale partners betreffen hier branchevereniging…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – In de snel veranderende voedselwereld moeten zowel grote fabrikanten als kleine producenten zich voortdurend aanpassen aan de veranderende voorkeuren van consumenten. Daarom voert kennisnetwerk Taste Tomorrow grondige, always-on analyses uit om de…
Lees verder





