Nieuws

Gluten uit broodpasta bruikbaar in vleesvervangers

11/09/2024

Lector Lizette Oudhuis onderzoekt de mogelijkheden om glutenvrije broodpasta te maken. De overgebleven gluten kunnen misschien toegepast worden als bindmiddel in vleesvervangers. Lizette Oudhuis is lector lector Healthy Food & Nutrition aan Van Hall Larenstein…

Lees verder

SIAL introduceert SIAL For Change Award en de SIAL Summits

11/09/2024

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vormt de spil van de missie van de vakbeurs SIAL Paris. Het doel van de SIAL Paris is om de toekomstige uitdagingen op het gebied van milieu en voeding krachtig aan…

Lees verder

Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden

11/09/2024

Dit jaar worden de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden gehouden op 12 en 13 november in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Dinsdag 12 november is de dag voor het inleveren van de producten en woensdag 13…

Lees verder

Anuga presenteert nieuwe voedselvakbeurs Alternatives

11/09/2024

Anuga heeft een nieuwe voedselvakbeurs in het leven geroepen: Anuga Alternatives. De beurs concentreert zich uitsluitend op een breed scala aan producten uit de segmenten plantaardig eiwit, insecteneiwit, algeneiwit, champignoneiwit en celkweekvlees. Met ruim 1.400…

Lees verder

Chocoladeatelier voor Bakkerij PartyVlaai

11/09/2024

Het is meer dan een kwart eeuw geleden dat bakkerij PartyVlaai haar deuren opende aan de Grotestraat  in Waalwijk. Toen nog vlaaienbakker, maar inmiddels met een veel breder assortiment. Sinds enige tijd is er nu…

Lees verder

Bas Gommans opnieuw toegelaten tot examen Meester Boulanger

11/09/2024

Met een ongekende vastberadenheid kondigt Bas Gommans met trots aan dat hij opnieuw is toegelaten tot het Meester Boulanger-examen in april 2025. Na zijn eerdere deelname in 2022, waarbij de felbegeerde titel nét buiten bereik…

Lees verder

Jong Talent: Jildou Elverdink loopt stage én runt haar eigen bedrijf

11/09/2024

Jildou Elverdink (18) uit De Tike (Friesland) zit in het tweede jaar van de opleiding zelfwerkend bakker bij Firda Brood & Banket in Leeuwarden. Ze loopt stage in de banketbakkerij van De Bakkers van Verloop…

Lees verder

Martin Bos wil suikerkunst uit de vergetelheid halen

29/08/2024

Suikerkunst terug als vaste waarde in de wereld van zoet én in het lespakket van de opleidingen. Dat is de droom van Martin Bos, eigenaar van Sugar-Art. Met zijn workshops doet hij daar in elk…

Lees verder

Bakkersvak & IJs-Vak introduceert Contentpleinen

29/08/2024

Bakkers, chocolatiers, ijsbereiders en patissiers staan erom bekend te leren door te doen. Het was dan ook geen verrassing dat bezoekers van Bakkersvak & IJs-Vak in de afgelopen jaren steeds vaker de behoefte uitten naar…

Lees verder

De Jong Groothandel verder onder de vlag van Lambertz & Visser

29/08/2024

– Bedrijfsinformatie – De Jong Groothandel uit Soest, al jarenlang een betrouwbare partner voor de beste lekkernijen, wordt per 1 september voortgezet door Lambertz & Visser in Brummen. ‘Wij zijn trots om aan te kondigen…

Lees verder