Nieuws

Chinees team maakt indruk op Competition for Young Bakers

02/07/2024

Onlangs vond de 52ste UIBC International Competition for Young Bakers plaats in Reykjavik, IJsland, met veertien deelnemers uit zeven landen. Als enige Aziatische vertegenwoordiger maakte het Chinese team een ​​opmerkelijke indruk door de ‘Best Showpiece…

Lees verder

Eerste specialisten-examens Patissier en Boulanger bij het ROC van Amsterdam

26/06/2024

De eerste specialisten-examens van de Bakkerschool waren op 4 en woensdag 5 juni een feit. De allereerste lichting met nieuwe patissiers en boulangers is afgestudeerd. Een unieke gebeurtenis voor Nederland én Amsterdam. Op woensdag 5…

Lees verder

Nylo coatings: veilig, duurzaam en 100% betrouwbaar

26/06/2024

– Bedrijfsinformatie –  In de bakkerijsector worden steeds hogere eisen gesteld aan vloer- en wandafwerking. Zowel wat betreft duurzaamheid, veiligheid als op het gebied van wet- en regelgeving. Nylo coatings zorgen voor een waterdichte oplossing…

Lees verder

De Super Box 51 biedt volop ruimte voor voedselveilige opslag

26/06/2024

– Bedrijfsinformatie – Denk je aan voedselveiligheid en hygiëne, dan speelt temperatuurbeheersing een belangrijke rol. De Dawson koel- en vriestrailers en -cellen zorgen ervoor dat kwetsbare en bederfelijke producten op precies de juiste temperatuur worden…

Lees verder

Cacao-Trace op koers om boeren te verzekeren van een leefbaar inkomen

25/06/2024

Het meest recente jaarverslag van het Cacao-Trace-duurzaamheidsprogramma van Belcolade laat zien dat het op schema ligt om tegen 2030 de gestelde ambitie te halen. Die is om tot 50.000 boeren bereiken en hen te helpen…

Lees verder

Dossche Mills lanceert ‘Terah’ voor 50 procent minder CO2

25/06/2024

– Bedrijfsinformatie – Maalderij en grondstoffenproducent Dossche Mills is vastbesloten om landbouwers en (industriële) bakkers te wapenen tegen de toenemende klimaatonzekerheid. Met het ‘Terah Footprint Program’ zet Dossche Mills de stap naar minder emissies, meer…

Lees verder

Transportbanden sneller en beter reinigen met stoom

25/06/2024

– Bedrijfsinformatie – Als bakkerij wil je natuurlijk de beste kwaliteit producten leveren aan je klanten. Hygiëne speelt daarbij een cruciale rol. Een belangrijk onderdeel hiervan is het schoonhouden van je transportbanden. Vervuiling kan namelijk…

Lees verder

Prestige Fruit onthult de finalisten voor De Beste Aardbeienslof

24/06/2024

Dit voorjaar riep Prestige Fruit bakkers en patissiers door heel Nederland op om hun creativiteit los te laten op een van de meest traditionele bakkerijrecepten: de aardbeienslof. Maar liefst negentig deelnemers meldden zich aan om…

Lees verder

IJs en Spijs uit Haps beste IJssalon van Nederland

24/06/2024

IJssalon IJs en Spijs uit Haps is verkozen tot IJssalon van het Jaar 2024. Mark van Gaal van IJs en Spijs wist op 11 maart jl. een nominatie voor deze titel te bemachtigen door in…

Lees verder

Westlandse bakkers ontwikkelden samen het Corso Koninkje

24/06/2024

Door een samenwerking tussen Westlandse bakkers is er een speciaal gebakje ontwikkeld voor Varend Corso Westland eind juni. Het ‘Corso Koninkje’ is gemaakt met ingrediënten afkomstig uit de kassen van het eveneens Westlandse bedrijf Koppert…

Lees verder