Onlangs vond de 52ste UIBC International Competition for Young Bakers plaats in Reykjavik, IJsland, met veertien deelnemers uit zeven landen. Als enige Aziatische vertegenwoordiger maakte het Chinese team een opmerkelijke indruk door de ‘Best Showpiece…
Lees verderDe eerste specialisten-examens van de Bakkerschool waren op 4 en woensdag 5 juni een feit. De allereerste lichting met nieuwe patissiers en boulangers is afgestudeerd. Een unieke gebeurtenis voor Nederland én Amsterdam. Op woensdag 5…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – In de bakkerijsector worden steeds hogere eisen gesteld aan vloer- en wandafwerking. Zowel wat betreft duurzaamheid, veiligheid als op het gebied van wet- en regelgeving. Nylo coatings zorgen voor een waterdichte oplossing…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – Denk je aan voedselveiligheid en hygiëne, dan speelt temperatuurbeheersing een belangrijke rol. De Dawson koel- en vriestrailers en -cellen zorgen ervoor dat kwetsbare en bederfelijke producten op precies de juiste temperatuur worden…
Lees verderHet meest recente jaarverslag van het Cacao-Trace-duurzaamheidsprogramma van Belcolade laat zien dat het op schema ligt om tegen 2030 de gestelde ambitie te halen. Die is om tot 50.000 boeren bereiken en hen te helpen…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – Maalderij en grondstoffenproducent Dossche Mills is vastbesloten om landbouwers en (industriële) bakkers te wapenen tegen de toenemende klimaatonzekerheid. Met het ‘Terah Footprint Program’ zet Dossche Mills de stap naar minder emissies, meer…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – Als bakkerij wil je natuurlijk de beste kwaliteit producten leveren aan je klanten. Hygiëne speelt daarbij een cruciale rol. Een belangrijk onderdeel hiervan is het schoonhouden van je transportbanden. Vervuiling kan namelijk…
Lees verderDit voorjaar riep Prestige Fruit bakkers en patissiers door heel Nederland op om hun creativiteit los te laten op een van de meest traditionele bakkerijrecepten: de aardbeienslof. Maar liefst negentig deelnemers meldden zich aan om…
Lees verderIJssalon IJs en Spijs uit Haps is verkozen tot IJssalon van het Jaar 2024. Mark van Gaal van IJs en Spijs wist op 11 maart jl. een nominatie voor deze titel te bemachtigen door in…
Lees verderDoor een samenwerking tussen Westlandse bakkers is er een speciaal gebakje ontwikkeld voor Varend Corso Westland eind juni. Het ‘Corso Koninkje’ is gemaakt met ingrediënten afkomstig uit de kassen van het eveneens Westlandse bedrijf Koppert…
Lees verder





