Nieuws

Wat te doen met zieke werknemer tijdens vakantie?

24/06/2024

Met de zomervakantie voor de deur krijgen de arbodiensten regelmatig de vraag wat je moet doen als een medewerker ziek wordt tijdens de vakantie. Kunnen deze vakantiedagen dan worden omgezet naar ziektedagen? Redmer van Wijngaarden,…

Lees verder

Netwerken en kennis en inspiratie opdoen bij Bakery Nexus

24/06/2024

Bakery Nexus is een netwerkgroep voor jonge professionals binnen de bakkerijbranche. Het is ooit ontstaan vanuit ‘de oudere broer’ Het Genootschap Voor De Bakkerij om de jeugd een podium te geven om zich te verenigen…

Lees verder

Eiwitsamenstelling Nederlands tarwe bepaalt bakkwaliteit

24/06/2024

Het aandeel Nederlands baktarwe in onder andere brood kan de komende jaren groeien. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR), die dit onderzoek uitvoerde voor de PPS Nederlandse Baktarwe, een ketenproject waarin…

Lees verder

Manon Henzen vertelt over koek in De Oude Bakkerij

20/06/2024

Manon Henzen is culinair historica en richtte in 2011 ‘eet!verleden’ op. Ze wil mensen inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onder andere lezingen, kookreizen, kookboeken…

Lees verder

Online reviews: dit zijn de regels

05/06/2024

Geef jij je klanten de mogelijkheid een review achter te laten over je bakkerij? Let er dan op dat daar regels voor gelden. De KvK zette ze op een rij. Voor reviews op je website…

Lees verder

Belgische akkerbouwers telen veldbonen voor brood

05/06/2024

‘Boontje voor je brood’ is een van de vier duurzame voedselprojecten in België die dit jaar steun krijgen van de Gentse voedselraad. In het kader van dit project experimenteren landbouwers van Bedrijfsgilde Schelde-Leie met het…

Lees verder

Bakkerij Vliegendehond maakt de ‘bêste Krúdkoeke fan Fryslân’

05/06/2024

Tv-kok Reitse Spanninga is initiatiefnemer van het event. Samen met de Firda Horecaopleiding in Sneek en de bakkerijopleiding van Leeuwarden wilde hij graag een écht traditioneel Fries bakkersproduct onder de aandacht brengen: Friese kruidkoek. Dat…

Lees verder

Zeewier: De gezonde smaakmaker in brood 

05/06/2024

Het lijkt misschien een bijzondere combinatie: zeewier in de bakkerij, maar door de buitengewone eigenschappen van zeewier kunnen deegwaren een extra dimensie krijgen. Het biedt allerlei nieuwe smaakmogelijkheden en voedingsvoordelen en draagt bij aan duurzamere…

Lees verder

Een factuur betaald krijgen duurt nog altijd langer dan dertig dagen

05/06/2024

De helft van de Nederlandse bedrijven heeft meer dan een maand nodig om zijn facturen te betalen. 47 procent van organisaties en bedrijven heeft een gemiddelde Days Sales Outstanding (DSO) van minimaal dertig dagen. Bij…

Lees verder

AVT heeft nu ook gebruikte snij- en verpakkingsmachines

05/06/2024

– Bedrijfsinformatie – Machinefabriek AVT b.v. uit het Brabantse Oudenbosch is een goed jaar geleden gestart met een afdeling waarin gebruikte broodsnijmachines, taartsnijmachines en verpakkingsmachines worden gereviseerd voor een tweede leven. Na binnenkomst worden eerst…

Lees verder