Op 14 maart bezochten deelnemers van het samenwerkingscluster Verspillingsvrije Brood- en Banketketen stakeholder QING voor een bijeenkomst. Naast een update over ontwikkelingen in de keten door Saskia van der Laan (programmamanager bij Samen Tegen Voedselverspilling),…
Lees verderBridor, dochteronderneming van Le Duff Group (omzet van bijna 3 miljard euro in 2023, aanwezig in honderd landen) heeft de overname aan van Pandriks Holding B.V. aangekondigd, een bakkersbedrijf dat ambachtelijke, 100% natuurlijke en biologische…
Lees verderWoensdagavond 10 april was de spannende ontknoping én de prijsuitreiking van de NK Jeugdvakwedstrijden Brood & Banket in Wageningen. 43 studenten van de opleidingen van Brood & Banket uit het hele land hebben gestreden om…
Lees verderWelke bakker of patissier durft het aan om de klassieke aardbeienslof een eigen, unieke twist te geven? Na het succes van voorgaande edities zoekt zachtfruit-kwaliteitsmerk Prestige Fruit dit aardbeienseizoen weer naar de allerbeste versie van…
Lees verderNBC heeft een kleurwijzer voor eierkoeken ontwikkeld. Hiermee kunnen bakkers eenvoudig zien hoeveel acrylamide er in de eierkoek zit. Door baktemperatuur en -tijd aan te passen kan de koek lichter afgebakken worden om het acrylamidegehalte…
Lees verder– Bedrijfsinformatie- In een tijd waarin de focus vaak ligt op het aantrekken van nieuw talent, introduceert SJAPO een instrument voor bakkerijen om waardering te tonen voor hun bestaande medewerkers. Dit beloningssysteem is ontworpen om…
Lees verderHet Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij te Medemblik heeft tijdens Hemelvaartsdag en het Pinksterweekend een bomvol programma met het thema ‘West-Friesland’ als uitgangspunt. Er is onder andere een lezing over de regionale bakkerijen en bezoekers komen…
Lees verderJumbo Kooistra Julianadorp en Bakkerij Dunselman bundelen hun krachten om Jumbo-klanten te voorzien van bakkersproducten.Bakkerij Dunselman staat in de regio al meer dan 160 jaar bekend om haar ambachtelijke producten. ‘Voor ons is dit een…
Lees verderBakkerij Koenen uit Westervoort is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2024. Dit werd bekend gemaakt op het Bakkersfestijn op 16 april. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die…
Lees verderEnergie besparen of opwekken, veel ondernemers in de bakkerij- en zoetwarensector zijn ermee bezig. Maar eerlijk is eerlijk: het onderwerp energieverbruik is vaak iets dat er ‘even’ bij komt. Een Energiecoach biedt uitkomst. Yoris Mac-Kenzie…
Lees verder





