Het project ‘Bakkerszout 2.0’ van NBC is in volle gang. Er zijn verschillende bakproeven gedaan en een smaak-expertpanel heeft geproefd. Inmiddels zijn er van de 42 nog vier zoutsamenstellingen over, die begin maart mee gingen…
Lees verderHet Katapult-project Groene Transitie, Water, Chemie en Food is van start gegaan. In dit project bouwen bedrijven en scholen samen een proef- en demolijn waarop retourbrood tot broodpasta wordt omgezet. De pasta kan daarna als…
Lees verderDe resultaten van de jaarlijkse enquête die Bakery Sweets Center (BSC) onder z’n leden voert, zijn bekend. Het aantal vacatures zal de komende vijf jaar verder stijgen. De grootste uitdaging daarbij is om de generatie…
Lees verderVorig jaar werden door de lidstaten van de EU 867.000 ton chocolade en chocoladerepen geëxporteerd. Dit was een stijging van 2 procent ten opzichte van 2022. Nederland heeft een aanzienlijk aandeel. De belangrijkste exporteurs van…
Lees verderHoreca-expert Petra Venekamp heeft haar nieuwste boek ‘Vinden binden & boeien van medewerkers’ gelanceerd. Erin staan 51 tips voor personeelsbeleid in bijvoorbeeld de bakkerijbranche. Aan welke knoppen kun je als leidinggevende draaien om je personeelsbeleid…
Lees verderDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de resultaten gepubliceerd van het acrylamide onderzoek dat ze in 2023 uitgevoerd heeft. Het gaat om de producten: ontbijtkoek, kruidnoten en speculaas. Vooral in ambachtelijke ontbijtkoek trof ze…
Lees verderFamiliebedrijven in Nederland spelen een belangrijke rol in het bevorderen van macro-economische stabiliteit, waarbij ze een dempend effect hebben op economische schommelingen. Dit concludeert SEO Economisch Onderzoek, dat werkte in opdracht van FBNed, FamilieBedrijven Nederland,…
Lees verderDe internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris viert van 19 tot en met 23 oktober haar zestigste verjaardag. Dit topevenement voor de sector biedt een unieke kans voor professionals uit de industrie om kennis te nemen van…
Lees verderWageningen University & Research en het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) hebben samen met CIRES en EMC uit Ivoorkust een gestandaardiseerde methodologie ontwikkeld, inclusief een vragenlijst, om het inkomen van cacaoboeren te meten. Het…
Lees verderZes op tien Nederlanders vierden dit jaar Pasen. Ruim driekwart van hen kocht chocoladepaaseitjes in. Ook van degenen die het feest niet vierden, gaf vier op tien aan paaslekkernijen te kopen. Een derde van de…
Lees verder





