Nieuws

Cacao nu duurder dan koper

10/04/2024

De prijs van cacao is voor het eerst boven de 9000 dollar per ton uitgekomen op de beurs van New York. Cacao is nu duurder dan koper. Afgelopen maart zijn de prijzen van cacao al…

Lees verder

Jonge bakkers, grote dromen: het NK brood- en banketbakken staat voor de deur

07/04/2024

Woensdag 10 april gaat het gebeuren. De regiokampioenen strijden in acht verschillende klassen om het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken. Het NK vindt plaats op het Rijn IJsselcollege in Wageningen. De 43 kandidaten krijgen tussen…

Lees verder

Het Italiaanse gelatomerk Amorino komt naar Nederland

28/03/2024

Na succesvolle filialen in wereldsteden als Londen, New York, Parijs, Doha, Barcelona en Rome is eindelijk Nederland aan de beurt. Op 4 april opent gelatospecialist Amorino zijn deuren in Amsterdam. Met de vestiging aan de…

Lees verder

Bakkerij Nollen verwelkomt De Kraai in de familie: een fusie van passie en vertrouwen

28/03/2024

Twee lang bevriende mannen met een grote passie voor het bakkersambacht zitten goedlachs bij elkaar. Grego de Kraaijvanger en Vincent Nollen. Samen kondigen ze met groot genoegen aan dat Bakkerij De Kraai onderdeel zal worden…

Lees verder

RBK Group presenteert integrale aanpak op Anuga Food Tec

28/03/2024

De RBK Group, partner op het gebied van bouw en verbouw, automatisering en milieuvraagstukken, kijkt met trots terug op een inspirerende week tijdens Anuga Food Tec 2024 in Keulen, Duitsland. ‘Van 19 tot en met…

Lees verder

Regiokampioenen brood- en banketbakken klaar voor de strijd

28/03/2024

Het is weer de tijd van de wedstrijden voor jong vaktalent. Zo staan de 43 regiokampioenen van de Jeugdvakwestrijden klaar om over enkele dagen te schitteren in de finale. Op het ROC Rijn IJssel in…

Lees verder

Patisserie de Rouw komt na spectaculair Pasen met Holland-thema

28/03/2024

In de aanloop naar Pasen introduceerde Patisserie de Rouw in Vught een aantal nieuwe creaties. Het chocolaterie-paasassortiment werd uitgebreid met een drietal nieuwe chocoladefiguren gevuld met rijst-crisp: de Hartendief, Chickie en de hangoor-haas Flappie. Inmiddels…

Lees verder

Stapel ‘oud papier’ op zolder geeft historisch inzicht in broodhandel

28/03/2024

Een stapel vergeelde papieren, door een bouwvakker gevonden op een zolder in Meppel, blijkt een ware schat te zijn voor de stichting Oud Meppel. Er zijn onder andere broodbonnen gevonden van coöperatie Vooruit. Op het…

Lees verder

Protemine maakt eiwitrijk ijs voor de zorg

28/03/2024

Startup Protemine, specialist in eiwitrijk ijs, breidt uit door samen te werken met BidFood, Froster en Amsterdam UMC. Een belangrijke stap vooruit in het streven naar gezondere voedingskeuzes in de zorg, waarbij zowel de gezondheid…

Lees verder

Bakker Berend Bolhuis: ‘We zoeken iemand die ons levenswerk wil voortzetten’

28/03/2024

Bakkerij Bolhuis in het Friese Jubbega staat te koop. ‘Om gezondheidsredenen verkopen we de zaak. We kunnen niet meer en zoeken iemand die de bakkerij wil kopen en ons levenswerk wil voortzetten’, vertelt Berend Bolhuis.…

Lees verder