Als bakker doe je er alles aan om te voorkomen dat consumenten die bijvoorbeeld een allergie hebben, ziek worden van je producten. Voedselveiligheid staat daarom hoog in het vaandel in de branche. Précon geeft zes…
Lees verderWil jij in je bakkersbedrijf aan de slag met het verduurzamen van je arbeidsvoorwaarden? De groene arbeidsovereenkomst helpt je om een goede start te maken. Wat is de groene arbeidsovereenkomst precies en hoe kun je…
Lees verderDieuwerke Bolhuis, onderzoeker bij Wageningen Food & Biobased Research, bestudeert ons eetgedrag. Haar nieuwste publicatie richt zich op brood. ‘Door eerder onderzoek wisten we dat de grootte van het oppervlak van een product beïnvloedt hoeveel…
Lees verderBakkerij Siesling in Franeker is op 6 maart Hofleverancier geworden. Siesling, in 1923 opgericht, is de honderdjarige leeftijd gepasseerd en mocht daarom het predicaat aanvragen. Bedrijven die er goed voor staan, financieel, maar ook bijvoorbeeld…
Lees verderIs telefoneren met klanten, leveranciers, collega’s of andere zakelijke relaties een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden binnen jouw bakkerij? Overweeg dan een telefoon van de zaak voor je werknemers. Online ondernemerspublisher De Zaak legt de…
Lees verderMet een goede aansluiting op het regionale werkveld als belangrijke doelstelling, wordt er geïnvesteerd bij de bakkersopleidingen van het Horizon College in Noord-Holland. Niet alleen in nieuwe apparatuur, maar ook in kennisuitbreiding voor de studenten.…
Lees verderIn Ivoorkust vrezen boeren door het droge en warme weer van de afgelopen tijd voor de cacaobonenoogst van dit jaar. De oogst begint in april. Cacao-telers verklaarden aan persbureau Reuters dat ze dringend regen nodig…
Lees verderIn september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Die praktijkgerichtheid komt bijvoorbeeld terug in de toetsing. Er is geen theoretisch…
Lees verderDe regeling Tegemoetkoming energiekosten (TEK) was een tijdelijke regeling die vorig jaar is geopend om energie-intensieve mkb-ondernemers te helpen om de sterk toegenomen energieprijzen op te vangen, die ontstonden als gevolg van de oorlog in…
Lees verderIn Nederland hebben een half miljoen mensen een voedselallergie. Voor een deel van hen heeft dit grote impact; zij kunnen in het ernstigste geval zelfs overlijden na blootstelling aan een allergeen. Ondernemers zijn ook bij…
Lees verder





