Nieuws

Zes tips om voedselveilig te werken in de bakkerij

12/03/2024

Als bakker doe je er alles aan om te voorkomen dat consumenten die bijvoorbeeld een allergie hebben, ziek worden van je producten. Voedselveiligheid staat daarom hoog in het vaandel in de branche. Précon geeft zes…

Lees verder

Legal Designer Savannah Koomen: ‘Overweeg groene arbeidsvoorwaarden’

12/03/2024

Wil jij in je bakkersbedrijf aan de slag met het verduurzamen van je arbeidsvoorwaarden? De groene arbeidsovereenkomst helpt je om een goede start te maken. Wat is de groene arbeidsovereenkomst precies en hoe kun je…

Lees verder

Proefpersonen smeren meer beleg op een boterham dan op een bolletje

12/03/2024

Dieuwerke Bolhuis, onderzoeker bij Wageningen Food & Biobased Research, bestudeert ons eetgedrag. Haar nieuwste publicatie richt zich op brood. ‘Door eerder onderzoek wisten we dat de grootte van het oppervlak van een product beïnvloedt hoeveel…

Lees verder

Bakkerij Siesling is Hofleverancier

12/03/2024

Bakkerij Siesling in Franeker is op 6 maart Hofleverancier geworden. Siesling, in 1923 opgericht, is de honderdjarige leeftijd gepasseerd en mocht daarom het predicaat aanvragen. Bedrijven die er goed voor staan, financieel, maar ook bijvoorbeeld…

Lees verder

Telefoon van de zaak voor je werknemers: dit moet je weten

12/03/2024

Is telefoneren met klanten, leveranciers, collega’s of andere zakelijke relaties een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden binnen jouw bakkerij? Overweeg dan een telefoon van de zaak voor je werknemers. Online ondernemerspublisher De Zaak legt de…

Lees verder

Excellentie bij bakkersopleidingen van Horizon College

12/03/2024

Met een goede aansluiting op het regionale werkveld als belangrijke doelstelling, wordt er geïnvesteerd bij de bakkersopleidingen van het Horizon College in Noord-Holland. Niet alleen in nieuwe apparatuur, maar ook in kennisuitbreiding voor de studenten.…

Lees verder

Droogte bedreigt cacaobonenoogst

12/03/2024

In Ivoorkust vrezen boeren door het droge en warme weer van de afgelopen tijd voor de cacaobonenoogst van dit jaar. De oogst begint in april. Cacao-telers verklaarden aan persbureau Reuters dat ze dringend regen nodig…

Lees verder

Cursus Bakkerijtechnologie voor professionals

12/03/2024

In september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Die praktijkgerichtheid komt bijvoorbeeld terug in de toetsing. Er is geen theoretisch…

Lees verder

MKB-ondernemers kunnen nog tot eind mei vaststellingsverzoek TEK indienen

12/03/2024

De regeling Tegemoetkoming energiekosten (TEK) was een tijdelijke regeling die vorig jaar is geopend om energie-intensieve mkb-ondernemers te helpen om de sterk toegenomen energieprijzen op te vangen, die ontstonden als gevolg van de oorlog in…

Lees verder

Let op allergeneninformatie bij onverpakte levensmiddelen

12/03/2024

In Nederland hebben een half miljoen mensen een voedselallergie. Voor een deel van hen heeft dit grote impact; zij kunnen in het ernstigste geval zelfs overlijden na blootstelling aan een allergeen. Ondernemers zijn ook bij…

Lees verder