Jeugdvakwedstrijden in volle gang Al sinds 1961 organiseert de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij vakwedstrijden voor jonge brood- en banketbakkers. Elk jaar kunnen mbo-studenten meedoen aan de vakwedstrijden. Dit kan in zes regio’s en de…
Lees verderScholingssubsidie aanvragen? Wees er snel bij. Het nieuwe aanvraagtijdvak SLIM voor mkb-ondernemingen loopt nog tot en met donderdag 28 maart 2024 om 17.00 uur. De SLIM-subsidie ondersteunt ondernemers om een scholings- en ontwikkelingscultuur in hun…
Lees verderPatissiers Rostriana Permatasari, Noa Vlemmix, Veerle Pos, Laurens de Smet, Niels Meijer, Luuk Renckens en Ricardo Heuvelink zullen strijden om de titel ‘Beste Patissier van Nederland’ en de toetreding als aspirant-lid van het Dutch Pastry…
Lees verderHet Nederlands Patisserie Team, oftewel het Dutch Pastry Team, bestaat uit enkele van de beste patissiers van Nederland en zelfs een enkele patissier uit België. Het is ooit opgericht door Rudolph van Veen, Jeroen Goossens,…
Lees verderDonderdag 7 maart gebeurt het: wedstrijden én de prijsuitreiking van de regionale jeugdvakwedstrijden Brood & Banket. Deze worden gehouden bij het ROC van Amsterdam in de Elandsstraat. Zeventig studenten van de opleidingen van Brood &…
Lees verderBolidt, al zestig jaar actief in de ontwikkeling, productie en installatie van hygiënische kunststofvloeroplossingen voor onder andere bakkerijen, kondigt de lancering aan van een nieuw vloersysteem dat voor de voedingsmiddelenindustrie is ontwikkeld: de Bolidtop 801.…
Lees verderAchttien jaar lang was hij algemeen directeur bij vanillespecialist Nielsen Massey. Bouwe de Vries is per 2024 met prepensioen gegaan. Daarmee zwaaide hij ook af als Bakery Sweets Center-voorzitter. ‘Ik heb altijd een project nodig…
Lees verder‘Om te zorgen dat we minder afhankelijk worden van andere werelddelen voor essentiële grondstoffen, en om schoner te produceren, zullen we onze productie op nieuwe leest moeten schoeien.’ Dat staat in een pamflet van VNCI,…
Lees verderVolgens ondernemers is het ondernemingsklimaat in Nederland het afgelopen jaar op veel fronten verder verslechterd. Bijna de helft (44 procent) vindt Nederland geen aantrekkelijk land om in te ondernemen en bijna 20 procent overweegt een…
Lees verderBij de Bakery Innovation Academy (BIA) in Vlaardingen wordt sinds december modulair geëxamineerd. Door het flexibiliseren van examens worden kleinere onderdelen tussentijds getoetst, zodat studenten in hun eigen tempo hun leertraject kunnen vertragen of versnellen.…
Lees verder





