Rutger van den Berg, onderzoeker en adviseur van Youngworks, was in februari via een webinar te gast bij noordelijk samenwerkingsverband Bakery Sweets Center. Hij vertelde over generatie Z op de werkvloer. Een nieuwe generatie jonge…
Lees verderHet valt niet mee om voldoende (vak)mensen te vinden en te behouden. Bijna in alle sectoren zijn tekorten en werknemers switchen makkelijk van de een naar de ander. Dat los je in je eentje niet…
Lees verderRoyal Koopmans heeft een historische stap gezet naar een duurzamere toekomst met de lancering van het eerste schip met Nedertarwe, dat vaart op duurzame HVO100-biobrandstof. Deze mijlpaal markeert niet alleen een revolutionaire verschuiving in de…
Lees verderKunstmestproducent Yara, supermarktketen Reitan, meelproducent Norgesmøllene en boerencoöperatie Felleskjøpet Agri, alle vier gevestigd in Noorwegen, slaan de handen in een voor brood geproduceerd met duurzame kunstmest. ‘Het voedselsysteem veroorzaakt een derde van de mondiale uitstoot.…
Lees verderMet bebloemde handen opent hij de grote deur van zijn bakkerij. ‘Kom gauw binnen, ik werk net aan mijn tweede proefdeeg van vandaag.’ Sjoerd Jellema (61) liet op 1 oktober 2023 Bakkerij Faber/Smithuis achter zich,…
Lees verderOp 28 april 2024 organiseert een aantal vrijwilligers voor Bake for Life een rally door de mooie Betuwe en de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Deze rally is voor iedereen toegankelijk en geschikt voor iedere personenauto. Het…
Lees verderMedewerkers die beginnen met werken in de ambachtelijke of industriële bakkerij kunnen voortaan beter voorbereid van start gaan op hun nieuwe werkplek. Bakkracht heeft namelijk het Introductieprogramma gelanceerd, waarin nieuwe medewerkers interactief kennismaken met het…
Lees verderAl sinds 1961 organiseert de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij vakwedstrijden voor jonge brood- en banketbakkers. Elk jaar kunnen mbo-studenten meedoen aan de vakwedstrijden. Dit kan in zes regio’s en de wedstrijden zijn verdeeld over…
Lees verderRBK Group kondigt met trots haar deelname aan Anuga Food Tec 2024 aan, hét internationale platform voor innovaties in de voedingsindustrie. ‘Van 19 tot 22 maart presenteren wij in Keulen hoe onze integrale aanpak bijdraagt…
Lees verderWaardering voor het vakmanschap en toenemende interesse in de banen die de foodsector heeft de bieden. Dat is het resultaat van het Open Huis in het gebouw van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen,…
Lees verder





