Nieuws

Hoe kun je jonge medewerkers beter boeien en binden?

28/02/2024

Rutger van den Berg, onderzoeker en adviseur van Youngworks, was in februari via een webinar te gast bij noordelijk samenwerkingsverband Bakery Sweets Center. Hij vertelde over generatie Z op de werkvloer. Een nieuwe generatie jonge…

Lees verder

19 maart: Schuif aan bij het FIA Netwerkontbijt en praat mee

28/02/2024

Het valt niet mee om voldoende (vak)mensen te vinden en te behouden. Bijna in alle sectoren zijn tekorten en werknemers switchen makkelijk van de een naar de ander. Dat los je in je eentje niet…

Lees verder

Royal Koopmans heeft eerste Nedertarwe-schip op biobrandstof

28/02/2024

Royal Koopmans heeft een historische stap gezet naar een duurzamere toekomst met de lancering van het eerste schip met Nedertarwe, dat vaart op duurzame HVO100-biobrandstof. Deze mijlpaal markeert niet alleen een revolutionaire verschuiving in de…

Lees verder

Brood uit teelt met duurzame kunstmest in Noorwegen

28/02/2024

Kunstmestproducent Yara, supermarktketen Reitan, meelproducent Norgesmøllene en boerencoöperatie Felleskjøpet Agri, alle vier gevestigd in Noorwegen, slaan de handen in een voor brood geproduceerd met duurzame kunstmest. ‘Het voedselsysteem veroorzaakt een derde van de mondiale uitstoot.…

Lees verder

Sjoerd Jellema weer volop met de handen in het deeg

28/02/2024

Met bebloemde handen opent hij de grote deur van zijn bakkerij. ‘Kom gauw binnen, ik werk net aan mijn tweede proefdeeg van vandaag.’ Sjoerd Jellema (61) liet op 1 oktober 2023 Bakkerij Faber/Smithuis achter zich,…

Lees verder

28 april: Rally voor Bake for Life

28/02/2024

Op 28 april 2024 organiseert een aantal vrijwilligers voor Bake for Life een rally door de mooie Betuwe en de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Deze rally is voor iedereen toegankelijk en geschikt voor iedere personenauto. Het…

Lees verder

Nieuwe medewerkers beter voorbereid door Introductieprogramma van Bakkracht

28/02/2024

Medewerkers die beginnen met werken in de ambachtelijke of industriële bakkerij kunnen voortaan beter voorbereid van start gaan op hun nieuwe werkplek. Bakkracht heeft namelijk het Introductieprogramma gelanceerd, waarin nieuwe medewerkers interactief kennismaken met het…

Lees verder

Jong bakkerstalent in de schijnwerpers bij regiowedstrijden Zuid-Oost in Venlo

26/02/2024

Al sinds 1961 organiseert de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij vakwedstrijden voor jonge brood- en banketbakkers. Elk jaar kunnen mbo-studenten meedoen aan de vakwedstrijden. Dit kan in zes regio’s en de wedstrijden zijn verdeeld over…

Lees verder

De RBK Group neemt deel aan de Anuga Food Tec

15/02/2024

RBK Group kondigt met trots haar deelname aan Anuga Food Tec 2024 aan, hét internationale platform voor innovaties in de voedingsindustrie. ‘Van 19 tot 22 maart presenteren wij in Keulen hoe onze integrale aanpak bijdraagt…

Lees verder

Waardering voor vakmanschap tijdens Open Huis in Food Innovation Academy

14/02/2024

Waardering voor het vakmanschap en toenemende interesse in de banen die de foodsector heeft de bieden. Dat is het resultaat van het Open Huis in het gebouw van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen,…

Lees verder