– bedrijfsinformatie – Algist Bruggeman heeft een nieuwe app waarmee het bakkers nog beter ondersteunt in hun ambacht. De app informeert je over het product-gamma, laat inspirerende recepten zien, toont applicatievideo’s en prikkelt je zintuigen…
Lees verderOp maandag 22 januari proostte de bakkerijbranche gezamenlijk op het nieuwe jaar. Tijdens het Nieuwjaarsevent, dit keer samen georganiseerd door Bakery Nexus en het Genootschap voor de Bakkerij, stond het thema ‘Smaak’ centraal. Het Genootschap…
Lees verderHet RIVM heeft onderzocht hoeveel jodium, natrium en kalium Nederlanders binnenkrijgen. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders de afgelopen jaren minder jodium binnenkregen. De inname, onder andere via bakkerszout, is daarmee nog net voldoende, maar…
Lees verderAankomend jaar bestaat Bakkerij van Heeswijk 110 jaar. De opa van Adriaan van Heeswijk vestigde het bedrijf in 1914 in Luyksgestel. Inmiddels zijn er tien winkels in de Brabantse Kempen: in Luyksgestel, Bergeijk, Dommelen, Valkenswaard,…
Lees verderHet Geuzencollege en Albeda Horecacollege hebben de handen ineen geslagen voor een mooie samenwerking. Na de succesvolle pilot van vorig jaar, komen vanaf schooljaar 2023-2024 derdejaars vmbo-leerlingen van de opleiding Horeca & Commercie, wekelijks naar…
Lees verderSinterklaas is inmiddels al weer lang en breed terug in Spanje, maar hoe heeft hij het eigenlijk gedaan in 2023? In opdracht van VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten, hield Peil.nl…
Lees verderOnlangs vond in Breda de strategische eindsessie plaats van twee jaar campagne Brood, goed verhaal. Het Nederlands Bakkerij Centrum presenteerde, samen met Food Cabinet en B2Sense, de voedingstrends en hoe daar binnen de campagne op…
Lees verderOp maandag 11 maart 2024 staat Evenementenhal Gorinchem in het teken van de gratis toegankelijke Dag van het Ambacht. Het belooft een bijzondere dag te worden, met als een van de hoogtepunten de viering van…
Lees verderGeen enkel product is zo verbonden met Brabant als het worstenbroodje. Chef Dick Middelweerd verwelkomde gasten jaren met de hartige versnapering en deelde recepturen in zijn kookboek samen met Guus Meeuwis. Tijd om deze lekkernij…
Lees verderKomt dat zien! Drie acteurs nemen je mee achter de schermen van de bakkerij. De bakker bakt, maar wie werken er verder allemaal? Wie wil daar nu niet een keertje kijken? Wie weet is er…
Lees verder





