Nieuws

Limburgse vlaai Europees erkend en beschermd

23/01/2024

Europa heeft Limburgse vlaai als streekproduct erkend. De lobby hiertoe is een lange zit geweest, zowel vanuit Nederlands als Belgisch Limburg, maar nu is het dan eindelijk zover. De vlaai heeft vanaf nu een zogenoemd BGA-label…

Lees verder

Nieuwe generatie food innovators klaar om de voedingswereld te bestormen

19/01/2024

De wereld staat voor immense uitdagingen op het gebied van armoede, ongelijkheid en klimaatverandering, waarbij voeding een cruciale rol speelt. De minor Food Challenge Ondernemen van Hogeschool Inholland daagt derde- en vierdejaarsstudenten van binnen en…

Lees verder

Bake for Life: Ruimte voor dromen die uitkomen

19/01/2024

Voor ruim vijfhonderd bakkers en hun families maakt Bake for Life het verschil met uitzicht op een betere toekomst, met ruimte voor dromen die uitkomen. Bake for Life is een Nederlandse stichting opgericht in 1999…

Lees verder

Inschrijving IJsVak-Wedstrijden en Dag van het Ambacht geopend

19/01/2024

Op 11 maart 2024 vinden de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders plaats. Dit zal zijn tijdens De Dag van het Ambacht op Next Level in Evenementenhal Gorinchem. Meedoen? Schrijf je dan nu in.…

Lees verder

‘Het is aan de consument zorgvuldig met onze producten om te gaan’

19/01/2024

De aan de bakkerij gerelateerde zoetwarenbranche is steeds in ontwikkeling. Net als bij brood en banket spelen producenten in op veranderende wensen van consumenten en aangepast volksgezondheidsbeleid, bijvoorbeeld wat betreft suiker. Jeroen de Bruin (VBZ)…

Lees verder

Bakkerij Tom van Otterloo kiest voor Bakkerij ’t Kraayennest

18/01/2024

Bakkerij Tom van Otterloo heeft overeenstemming met Bakkerij ’t Kraayennest uit Nijmegen over de overname van zijn winkel aan de Graaf Lodewijkstraat 2 te Arnhem.   Nadat eerder de bakkerij en winkel in de Steeg…

Lees verder

Bakker Meen krijgt nieuwe eigenaar

18/01/2024

Na 37 jaar dragen eigenaren Jan en Margret Meen het stokje over aan Eric en Irma van Otten. De naam ‘Bakker Meen’ is al sinds 1900 een vertrouwd adres in Delden en omstreken voor de…

Lees verder

Rudolph van Veen ontvangt eerste vegan gebak van Vegan Patisserie van het ROC van Amsterdam

18/01/2024

Op de Horecava heeft het ROC van Amsterdam – Flevoland de nieuwe opleiding Vegan Patisserie gelanceerd. Dit is de eerste vegan patisserieopleiding van Nederland. Rudolph van Veen, Meesterkok en Meesterpatissier kreeg als eerste het vegan…

Lees verder

Henk Elemans nieuwe Gouden Speld-drager

18/01/2024

Henk Elemans heeft uit handen van voorzitter Aike Hilvers een Gouden Beko Speld ontvangen voor zijn bijzondere verdiensten voor de totale Beko-organisatie. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van Beko Groothandel op 4 januari. Henk Elemans…

Lees verder

Kijken, ruiken en proeven op Food Experience Day

15/01/2024

Op zaterdag 27 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen 10.00 en 14.00 uur voor de tweede keer de deuren open tijdens de Food Experience Day. Voor iedereen die geïnteresseerd is in…

Lees verder