Nieuws

Bakkerij Mestrom lanceert Limburgse variant van de crompouce

07/12/2023

Bakkerij Mestrom uit Sittard-Geleen heeft een nieuwe lekkernij bedacht voor het carnavalsseizoen: de NonnePouce. Dit is een combinatie van de nonnevot, een typisch Limburgs gebakje in de vorm van een knoop, en de crompouce, dé…

Lees verder

Naresh vond zijn passie terug bij Borgesius: ‘Werken in de bakkerij draait om respect’

07/12/2023

Mocht je nog een ambassadeur voor werken in de bakkerij zoeken, dan heb je aan Naresh Gharbharan (51) een goede. Deze Rotterdamse bakker heeft een grote voorliefde voor brood. Na een leerwerktraject bij de Food…

Lees verder

Moeten onze verlofregelingen aangepast worden?

07/12/2023

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van vaderschapsverlof. Maar hoe zit het eigenlijk met andere soorten verlof? Waar hebben jouw werknemers in de bakkerij recht op en zijn deze regelingen…

Lees verder

320.000 euro voor Amsterdamse bakkerij Kometen brood

07/12/2023

Een actie via CrowdAboutNow heeft succesvol uitgepakt voor het Amsterdamse Kometen brood. Binnen een maand heeft de bakkerij via het platform 320.000 euro opgehaald. 314 mensen investeerden mee. Met de financiering breidt de bakkerij uit…

Lees verder

Acrylamidegehalte beperken in decemberproducten

21/11/2023

Typisch Nederlandse producten die vooral in (de weken voorafgaand aan) december in bakkerijen gemaakt worden zijn kruidnoten, pepernoten, taaitaai en speculaas. Dit zijn producten waarin het mogelijk schadelijke stofje acrylamide kan ontstaan tijdens het bakken.…

Lees verder

BSC vindt in Cycle-Up logistieke partner voor broodpastaproject

21/11/2023

Voor de circulaire en sociale ondernemers van Cycle-Up is afval de grondstof voor iets nieuws. Cycle-Up, en daarmee ook zusje Pottle, sloot zich onlangs aan als sponsor van Bakery Sweets Center (BSC). Doel is samen…

Lees verder

Bakkersbrein vergroot je kennis

21/11/2023

Met Bakkersbrein kunnen je medewerkers hun vakkennis testen en vergroten door een quiz te spelen. Ze kunnen de app gratis downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Bakkersbrein bevat leuke quizvragen over producten,…

Lees verder

Terugblik: hoofdthema’s iba schot in de roos tijdens drukbezochte beurs

21/11/2023

Iba 2023 wist van 22 tot en met 26 oktober 2023 weer vele beursdeelnemers te enthousiasmeren. 1.073 exposanten uit 46 landen toonden in tien hallen hun productdiversiteit. 57.000 bezoekers uit 150 landen stroomden in vijf…

Lees verder

Iba: Robotisering, decoratie, variabele machines en andere trends uit alle windstreken

21/11/2023

Na vijf jaar was het eindelijk weer zover, iba 2023 opende weer haar deuren voor de grootste internationale bakkerijbeurs. Een verslag van de beurs, met de opvallendste trends vanuit de hele wereld.   Van ambacht…

Lees verder

Patisserie Huize van Wely benoemd tot Hofleverancier

20/11/2023

Op 24 oktober is patisserie Huize van Wely vereerd met de Koninklijke onderscheiding van Hofleverancier, uitgereikt door de Commissaris van de Koning. Deze prestigieuze erkenning, toegekend door Koning Willem-Alexander, is voorbehouden aan bedrijven met een…

Lees verder